Warmteservice: altijd dichtbij

Geplaatst op 27 november 2017 door Redactie

Met 55 regionale vestigingen is Warmteservice in staat haar klanten een uitstekende landelijke dekking te bieden.

De groothandel voor de installateur zorgt hiermee voor een optimale bereikbaarheid, die met online bestellen via de Warmteservice-webshop en een chatservice met ruime openingstijden nog wordt vergroot.

Identieke vertrouwde uitstraling

De vestigingen zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 7.00 tot 18.00 uur, en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Om nog dichter bij de klant te komen, worden op verschillende locaties in het land Compactvestigingen geopend. Warmteservice Uden is zo’n Compactvestiging, waar Luc Remmers als bedrijfsleider werkzaam is.

“Er zijn regio’s waar we de afstand tussen meerdere vestigingen kunnen verkleinen door op een strategische locatie een Compactvestiging in het leven te roepen” legt hij uit. “Het verschil met een reguliere vestiging is niet zo groot: wij gaan door de week een uurtje later open en eerder dicht, en op zaterdag sluiten we om 15 uur. Verder hanteren wij hier een iets bescheidener vloeroppervlak en een kleiner team.

“Ons doel is nog dichter bij de klant komen en altijd dichtbij zijn”

Het geboden assortiment is even breed. Bezorging van producten besteden we uit aan de dichtstbijzijnde reguliere vestiging. De klant merkt kortom in de praktijk niets van het compacte karakter van onze vestiging, maar de dekking wordt wel degelijk vergroot. En dat is dan ook het doel: nog dichter bij de klant komen en altijd dichtbij zijn. De klant stelt het bijzonder op prijs dat wij dicht in de buurt zitten.”
Een andere Compactvestiging is die in Hillegom, en eind september wordt er in Uithoorn geopend.

Luc Remmers: “Klanten maken vaak gebruik van meerdere Warmteservice vestigingen binnen hun werkgebied. Omdat de verschillende vestigingen dezelfde inrichting en uitstraling hanteren, en ook het geboden assortiment overeenkomt, is de herkenningsfactor groot en vertrouwd. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en wij denken mee met onze klanten. Met Warmteservice kom je goed voorbereid op je klus.”

Op professioneel niveau chatten

Op www.warmteservice.nl zijn circa 150.000 artikelen op het gebied van verwarming en sanitair te bestellen; daarnaast kan men van alle producten actuele voorraadindicaties te bekijken per vestiging. De website biedt vele handige tools, zoals een cv-ketelkiezer, een zonnepanelenkiezer en een cv-onderdelentool.

“De afgelopen jaren hebben wij ons assortiment op internet aanzienlijk uitgebreid” vertelt hij. “Zo zijn wij behoorlijk de diepte in gegaan op het gebied van sanitair. En in principe geldt voor een groot aantal producten voor de webshop: vóór elf uur ’s avonds besteld is de volgende dag in huis. Gaat het om producten die qua afmetingen te groot zijn, dan worden die via de vestigingen geleverd, maar ook dan wordt de bestelling doorgaans de volgende dag bezorgd. Snel en flexibel bezorgen is bij Warmteservice goed afgedekt – en dat is een belangrijk pluspunt.”

“Gewoon perfect geregeld”

Een ander belangrijk en drempelverlagend aspect van de website is de chatservice, die op werkdagen van 7.00 tot 22.00 uur bereikbaar is (en zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur). “Zo creëren wij complete bereikbaarheid op alle kanalen” aldus Luc Remmers. “Klanten kiezen er vaak voor om hun vragen te stellen via de chat en dan vervolgens hun benodigde artikelen op te halen in een Warmteservice vestiging.”

Brede klantcommunicatie

Warmteservice is een authentiek familiebedrijf. In 1964 startte Theo de Bruin sr. Als zelfstandig installateur van gashaarden. Simpelweg om praktisch tijd te besparen begon hij zijn eigen magazijn met voorraad aan te leggen. Als snel klopten zijn concurrenten bij hem aan met de vraag of zij die installatiematerialen ook bij hem konden kopen. In 1968 opende hij zijn eerste vestiging. Rond 1990 nam de tweede generatie het stokje over. In een tijdsbestek van een aantal jaren werden er toen 10 nieuwe vestigingen geopend; de 15 daaropvolgende jaren kwamen er nog eens 40 winkels bij. De huidige directie bestaat uit Theo de Bruin jr., zijn jeugdvriend Frank Hoedemaker en zijn zus Berry de Bruin.

Momenteel is het E-commerce team van Warmteservice druk bezig met het realiseren van een nieuwe website, die in een drietal releases plaats gaat vinden. Luc Remmers: “Het voordeel daarvan is, dat het responsive zal zijn. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de website straks op elk device – zowel pc en laptop als tablet en smartphone – goed en doeltreffend wordt getoond.

Wij beschikken inmiddels ook over een goed bekeken blog: blog.warmteservice.nl. Qua communicatie en klantcontact is er enorm veel veranderd ten opzichte van een aantal jaren geleden. Ten slotte bereiken we onze klanten ook nog via een drietal eigen gedrukte uitgaven. ‘Warm aanbevolen’ op A5-formaat, met acties, tips en innovaties, is een blad dat bijvoorbeeld ook met elk pakket wordt meegestuurd. ‘In contact’ is ons B2B-magazine dat gaat over nieuws, trends, tips en innovaties. En dan hebben we nog ‘Sanitair topper’. Contact met de klant is hoe dan ook een belangrijk aspect. Wij blijven ons daar op alle fronten mee bezighouden.”

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement