Nieuwe ErP-normen voor warme lucht-systemen. Reznor is er klaar voor. Jij ook?

Geplaatst op 12 juli 2018 door Redactie

Europa legt steeds strengere normen op aan de verwarmingssector. De zogenaamde ErP-richtlijn vereist sinds januari 2018 voor warme lucht-systemen een minimale seizoensgebonden efficiëntie van 72%. Vanaf september 2018 mag de NOX-uitstoot niet hoger zijn dan 100 mg/kWh toevoer. Producten die niet aan de limieten voldoen, mogen niet meer verkocht of geïnstalleerd worden.

Wat zijn de nieuwe Europese vereisten? Welke verwarmingsproducten vallen onder de ErP-richtlijn? Veranderen de toestellen? Is mijn leverancier voorbereid? Je vindt het antwoord op deze en heel veel andere ErP-vragen op www.nortek-erp.com, jouw informatiebron over ErP en de verwarmingssector.

De wetgeving opvolgen is wel zo slim, want de veranderingen blijven komen. Zo wordt in 2021 de minimale seizoensgebonden efficiëntie voor warme lucht-systemen verhoogd naar 78% en de maximale NOX-uitstoot verlaagd naar 70mg/kWh.

Daarom deze tip: denk vooruit en kies voor systemen die nu al beantwoorden aan de nog strengere criteria die in 2021 ingaan, zoals de Reznor RHeco® gasgestookte luchtverwarmer. Bovendien zijn de Reznor-oplossingen ontworpen om de kosten en ongemakken van de nieuwe regelgeving zo veel mogelijk te beperken. Op www.nortek-erp.com vind je uitgebreide informatie over de Reznor-producten van Nortek Global HVAC.