NIBE neemt Nathan over

Geplaatst op 13 februari 2020 door Redactie

NIBE Industrier AB heeft een overeenkomst getekend om 51% van de aandelen in het Nederlandse bedrijf Nathan Holding B.V. te verwerven en de resterende aandelen in twee fasen.

Nathan werd opgericht in 1984 en is een distributeur voor bedrijven in de Benelux, die gespecialiseerd zijn in duurzame verwarming en koeloplossingen.
Het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 50 miljoen met een operationele marge van iets meer dan 6%.

Nathan is gevestigd in Zevenaar in Nederland en is al lange tijd distributeur van warmtepompen van de Duitse dochteronderneming van NIBE genaamd AIT Deutschland in deze snelgroeiende Nederlandse markt.

“Nathan versterkt onze marktpositie op de Europese warmtepompmarkt, vooral in deze snelgroeiende markt in Nederland, maar ook in België en Luxemburg ", zegt Gerteric Lindquist, CEO van NIBE Industrier. “Onze samenwerking met AIT Deutschland zal worden verdiept, maar de overname zal ook interessant zijn voor toekomstige synergieën en groeimogelijkheden samen met andere bedrijven in de Group. ”

De transactie vereist de gebruikelijke goedkeuring van de betrokken mededingingsautoriteit.

Het bedrijf zal deel gaan uitmaken van de business area van NIBE Climate Solutions en de samenvoeging met NIBE wordt verwacht vanaf 1 april 2020.

De aankoopprijs wordt niet vermeld, omdat het overgenomen bedrijf maar een klein onderdeel zal vormen van de NIBE Group.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement