Luchtverhitters op niveau

Geplaatst op 13 februari 2018 door Redactie

Kusters Technische Handelsonderneming kent u als een betrouwbare partner. Al meer dan een eeuw een begrip in de regio en ver daar buiten. Bekend van airconditioners en warmtepompen maar ook van professionele producten en toepassingen voor industriële verwarming. En wat dat laatste punt aangaat valt er nog veel te winnen.

Terwijl we steeds meer ‘gewone’ woningen zien overschakelen op HR-verwarming, blijft de industrie nog achter. Het bewustzijn om minder gas te gaan gebruiken neemt toe maar er moet toch nog veel gebeuren. Kusters THO beschikt over een range aan producten die een duidelijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Voorbeeld: de luchtverhitters van de Aermax-line zoals de L-Kondensa en de L-Rapid. Maar daarover later meer. Eerst nog even terug naar het familiebedrijf Kusters.

Familiebedrijf

Roberto Figueira trad recentelijk aan als adjunct-directeur bij Kusters THO. Hoewel niet direct gelieerd aan de familie Kusters benadrukt Roberto Figueira het belang van het familiebedrijf. “Het voordeel van een familiebedrijf is dat er een stabiele en sociale bedrijfscultuur heerst, waarbij de continuïteit van de onderneming voorop staat.

“2021, het klinkt wellicht nog ver weg, maar om straks te kunnen voldoen aan de norm is het nu de tijd door te pakken en om te schakelen.”

Dit geldt niet alleen voor de directie en de medewerkers maar zeker ook voor de relaties met klanten en leveranciers. Stuk voor stuk voor duurzame relaties, in de loop der jaren opgebouwd op basis van vertrouwen, het leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten, technisch en deskundig advies en een uitstekende service.”

Apengroup

Een mooi voorbeeld hiervan is de relatie met de ApenGroup. De Apengroup is toonaangevend op het gebied van de luchtverwarming, bestaat meer dan een halve eeuw en doet al 35 jaar zaken met Kusters THO. “Net als Kusters is dat ook nog een echt familiebedrijf die dezelfde waarden als wij hoog in het vaandel hebben. Net als Kusters een innovatieve onderneming die voorop wil lopen en dat bewijst door regelmatig met producten en toepassingen te komen die hun tijd vooruit zijn. Zonder concessies te doen aan comfort en kwaliteit.”

Aermax-line

De tijd ver vooruit? Jazeker. Nemen we bijvoorbeeld de luchtverhitter L-Kondensa, geproduceerd door de ApenGroup. Een luchtverhitter die qua regelgeving nu al voldoet aan de eisen die vanaf 2021 gelden. 2021, het klinkt wellicht nog ver weg, maar om straks te kunnen voldoen aan de norm is het nu de tijd door te pakken en om te schakelen. De L-Kondensa heeft een rendement van 108% en kan een gasbesparing opleveren van maar liefst 50%.

“Kusters THO beschikt over een range aan producten die een duidelijke bijdrage leveren aan de energietransitie.”

De laatste versie heeft een nieuwe warmtewisselaar van hoogwaardig rvs staal, is stijlvol en eigentijds uitgevoerd. Een industriële kachel die niet alleen zorgt voor een optimaal rendement maar ook gezien mag worden. De L-Kondensa is HE-modulerend en condenserend. De Aermax-line kent ook de L-Rapid: twee-traps met een Premix-brander en een rendement tot 94%. Voor beide producten geldt dat de onderhouds- en servicekosten zeer acceptabel zijn, hetgeen uiteraard positief van invloed is op het totale investeringsplaatje.

Kansen voor de installateur

De installateur van vandaag doet veel meer dan installeren. Met name wanneer het gaat om advies is zijn rol veranderd. “Het is tekort door de bocht om alleen naar de prijs te kijken. Een installateur moet ook inzichtelijk kunnen maken wat de voordelen op lange termijn zijn. Daarbij gaat het onder meer over de Energie Investerings Aftrek (EAI). Met de EAI kan de opdrachtgever 58% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst. Kusters heeft diverse producten die onder de regeling vallen en wij helpen de installateur daar graag mee. Los van de EAI wil ik benadrukken dat ondersteuning en advies richting de installateur voor ons heel belangrijk zijn. Er liggen veel kansen. Samen stappen zetten, dan komen we verder.” Neem eens een kijkje op de vernieuwde site van Kusters THO.


Reacties

vof crommentuijn van hout

5 februari 2022 om 14.28 uur

goededag ik ben op zoek naar een ventilator die na het gasblok zit voor apengroup aermax line type ra 054nl-k002 kunnen jullie deze leveren en wat kost deze gr silbert crommentuijn 0654637451

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement