Goede isolatie, snel en eenvoudig te monteren

Geplaatst op 17 oktober 2018 door Redactie

MAGNUM Holland heeft begin dit jaar een nieuw droogbouwsysteem voor elektrische vloerverwarming geïntroduceerd. MAGNUM Heatboard (E) zal in het najaar van 2018 leverbaar zijn. Later zal het watergedragen MAGNUM Heatboard (W) systeem geïntroduceerd worden. Dit nieuwe droogbouwsysteem is snel en eenvoudig te monteren en heeft een geringe opbouwhoogte met een goede isolatie.

„We zitten in een innoverende markt met een stijgende vraag naar warmtepompen”, vertelt Michael Utermark, Sales Director bij MAGNUM Heating. „Daarom richten we ons op de toekomst, zoals nul-op-de-meter-woningen. We kijken naar wat de markt wil en daar passen we onze innovaties op het gebied van vloerverwarming inclusief verdelers en thermostaten op aan. Ook kijken we naar wat we op het gebied van akoestiek en isolatie kunnen verbeteren.

„De platen hebben de vorm van een groot puzzelstuk met de afmeting van 788 x 594 mm. Ze kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden.”

Het resultaat hiervan is dat we een nieuw droogbouwsysteem ontwikkeld hebben, het MAGNUM Heatboard dat zowel geschikt is voor E als W.” Het droogbouwsysteem kan toegepast worden als vloerverwarming onder laminaat, hout en parketvloeren. Bij zogenaamde zachte vloerbedekking (PVC laminaat en Vinyl) dient er eerst een gipsvezelplaat tussen het verwarmingssysteem en de vloerbedekking te worden aangebracht met een minimale dikte van 10 mm.

Puzzelstuk

Het Magnum Heatboard bestaat uit een High-Density EPS schuim met een aluminium toplaag. „De platen hebben de vorm van een puzzelstuk met de afmeting van 788 x 594 mm”, legt Utermark uit. „Ze kunnen eenvoudig in elkaar worden geklikt worden. De aluminium toplaag is een uitstekende warmtegeleider. Dit geeft een mooie, regelmatige verspreiding van de warmte. De aluminium laag bedekt de hele plaat. Hierdoor wordt ook in de bochten de warmte goed afgegeven. We hebben gezocht naar een goede prijs/kwaliteitverhouding en deze combinatie kwam als beste uit de bus.”

Licht en geringe opbouwhoogte

Door de EPS onderlaag is het een heel licht systeem. „Het wordt standaard geleverd met een akoestisch doek dat kraken en piepen voorkomt”, laat Utermark weten. Door de geringe opbouwhoogte is het systeem op vele locaties toepasbaar. De platen zijn als puzzelstukken in elkaar te klikken en zijn eenvoudig op maat te snijden, zodat ook de moeilijke hoeken bereikbaar zijn. „De EPS laag bij de W is dikker daar de diameter van de buis groter is”, legt Utermark uit. „Deze dikkere laag zorgt ook meteen voor betere isolatie. Bij de W-versie wordt een ander legpatroon aangehouden dan bij de E versie. Water vloerverwarming heeft een retour tot in tegenstelling met de elektrische vloerverwarming welke voorzien is van een twee conductor. Eind is daar het eind, wat de installatie vergemakkelijkt.”

Stekker erin en klaar

Via een nieuw gepatenteerd productieprocedé wordt High-Density EPS schuim direct in de voorgevormde aluminium platen gespoten. „Hierdoor verkrijgt het MAGNUM Heatboard systeem een contact over de gehele vloer en, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, biedt het zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht”, aldus Utermark. „De warmteoverdracht van de elektrische 7 mm MAGNUM Heatboard Cable wordt dus optimaal benut.”

 „Het is een kwestie van leggen, stekker erin, thermostaat programmeren en klaar.”

MAGNUM Heatboard wordt geleverd in sets van 11 platen (5 m2). Utermark: „Magnum Heatboard E wordt geleverd met een digitale draadloze thermostaat. Bij de water gedragen versie gaan de groepen naar de verdeler. De vloerverwarming kabels voor E zijn in diverse vermogens leverbaar. Het MAGNUM Heatboard is later dit jaar voor de installateurs te koop bij de groothandel. Diverse groothandels verkopen ook aan de particulier. „Zodoende is het MAGNUM Heatboard ook voor de doe-het-zelver verkrijgbaar en gemakkelijk te instaleren”, aldus Utermark. „De platen kunnen op maat gesneden worden met een stanleymes. Het is een kwestie van leggen, stekker erin, thermostaat programmeren en klaar.”

Eigen fabriek

MAGNUM heeft een eigen fabriek waar buizen en de verdelers worden geproduceerd „Al onze systemen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd”, laat Utermark weten. „We zijn 26 jaar geleden van start gegaan met de E-tak. Naast de elektrische vloerverwarming hebben we ook een eigen fabriek voor de watergedragen, traditionele vloerverwarming. We verzorgen voor de installateur de projecten van A tot Z inclusief het legschema, enginering, frezen, installeren en monteren. Als we weggaan, dan heeft de klant een compleet werkende vloerverwarming systeem.”

Nieuw pand

MAGNUM is ondertussen definitief uit zijn jasje gegroeid aan de Slabbecoornweg in Tholen. „De fabriek heeft meer ruimte nodig om zo de capaciteit te verhogen en te kunnen voldoen aan de vraag in de markt.”, zegt Utermark. „De kantoorpanden en het magazijn zijn verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Stevinweg 8 in Tholen.

„We hebben als het ware ons kantoor en magazijn naar de andere kant van de rotonde getild. Het pand aan de Slabbecoornweg wordt volledig omgebouwd tot productiefaciliteit zodat wij aan de vraag kunnen voldoen.”

We hebben als het ware ons kantoor en magazijn naar de andere kant van de rotonde getild. Het pand aan de Slabbecoornweg wordt volledig omgebouwd tot productiefaciliteit zodat wij aan de vraag kunnen voldoen. We zijn na 26 jaar een grote en sterke partner geworden voor vloerverwarming systemen in de breedste zin van het woord. Ons salesteam gaat naar de bouwlocaties om ter plekke te kunnen adviseren. We leveren standaard producten, maar we kunnen uiteraard ook op maat leveren. In onze fabriek kunnen we de gewenste producten op aanvraag maken en leveren, daarnaast hebben we een eigen technische dienst die voor de E tak ook speciale schakelkasten bouwt. We exporteren naar 10 verschillende landen. Kortom we zijn klaar voor de toekomst.”

Tekst: Carla van der Meer

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement