Een optimaal binnenklimaat via de vloer

Geplaatst op 14 september 2022 door Redactie

‘’Als je op zoek bent naar een systeem dat op nagenoeg onzichtbare wijze een optimaal binnenklimaat weet te realiseren, neem dan contact op met ClimaLevel Nederland. Dit bedrijf is namelijk aanbieder voor de Nederlandse en Belgische markt van een uniek systeem dat op energiezuinige en duurzame manier via de vloer verwarmt, koelt en ventileert.

Hoe werkt ClimaLevel?

De basis van het systeem zijn de ClimaLevel holle bodemelementen met aan de onder- en bovenzijde nokken waar continue lucht onderdoor stroomt en maakt van de vloer een warmtewisselaar voor de ventilatielucht. Naast stralingswarmte wordt er tegelijkertijd convectiewarmte geleverd. Via designroosters komt de schone lucht verwarmd of gekoeld, geruisloos in het vertrek. Bovenop de holle bodemelementen worden de vloerverwarmingsslangen gemonteerd en daaroverheen komt de vloer. Met een opbouwhoogte van 12,5 centimeter is dit systeem het beste te plaatsen in nieuwbouw of renovatieprojecten waar de opbouwhoogte toereikend is.

Aangezien je geen radiatoren, convectorputten of airco-units nodig hebt, maar alleen smalle design¬roosters, heb je met het ClimaLevelsysteem niet alleen een hoog comfort, maar ook een systeem dat niets afdoet aan het design van de ruimte.