Nieuwe materiaalconcepten KE Fibertec

Geplaatst op 23 februari 2017 door Redactie

KE Fibertec introduceert drie nieuwe materiaalconcepten, GreenWeave, MultiWeave en ZeroWeave.

Deze nieuwe materiaalconcepten bieden een beter inzicht in de unieke eigenschappen van de materialen die speciaal in onze eigen weverij voor een efficiëntie luchtdistributie zijn ontworpen. De nieuwe materialen hebben een unieke applicatie en een helder onderscheid voor uw specifieke toepassing.


Energie-efficiënt en duurzaam materiaal

GreenWeave is de energie-efficiënte en duurzame keuze. Dit materiaal beschikt over een gedocumenteerde grote opname capaciteit van vuil en stof wat resulteert in lange reiniging’s intervallen, waardoor dit op korte en lange termijn een zeer kostenefficiënte oplossing is. Het fungeert dus als een (M6) voorfilter waardoor de luchtkwaliteit in de ruimte verbeterd. GreenWeave is een Cradle to Cradle gecertificeerd product en is buitengewoon geschikt voor comfortapplicaties waarin een hoge kwaliteit van de binnen lucht vereist is.


Duurzaam en veelzijdig materiaal

MultiWeave is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat zeer geschikt is voor veel uiteenlopende toepassingen - van stofvrije faciliteiten voor ISO klasse 4 of voor toepassing in een zeer vochtige omgeving (met optionele antibacteriële behandeling). MultiWeave is gemaakt van meerdraadse garen met een vlakke oppervlaktestructuur en fungeert als een G2-voorfilter overeenkomstig EN 779:2012.


On-doorlaatbaar materiaal

ZeroWeave is een onderhoudsarm materiaal met een verscheidenheid aan toepassingen, zoals supermarkten, grote sportcentra, zwembaden, hoge opslagruimtes en faciliteiten waarin veel stof wordt geproduceerd of voor ruimtes die moeilijk toegankelijk zijn. Het materiaal is niet doorlaatbaar waardoor alle lucht wordt gedistribueerd door onze lazer gesneden gaatjes patronen of dmv onze speciale nozzles waardoor het uitermate geschikt is om grote hoeveelheden lucht te verplaatsen. Het filtratie-effect van dit materiaal is niet aanwezig.