Zwaluw Elast-O-Foam sluit bewegende voegen luchtdicht af

Geplaatst op 27 september 2016 door Redactie

De nieuwe PU-schuim Zwaluw Elast-O-Foam van Den Braven is luchtdicht, sterk isolerend en geluiddempend. Men maakt er in een handomdraai duurzame naadloze afdichtingen mee, zelfs bij bewegende voegen rond ramen en deuren.

Door de combinatie van een uitstekende hechting, hoge luchtdichtheid en een hoge isolatiewaarde, is Zwaluw Elast-O-Foam een logische keuze bij het realiseren van energieneutrale of energieopwekkende gebouwen.

Zwaluw Elast-O-Foam is speciaal ontwikkeld voor het thermisch isoleren en naadloos afdichten van bewegende voegen rondom raam- en deurkozijnen. Dit schuim is ook zeer geschikt voor het maken van luchtdichte aansluitingen tussen scheidingswanden, plafonds en vloeren, of bij het doorvoeren van leidingen en pijpen. De uitstekende hechting, hoge luchtdichtheid en hoge isolatiewaarde maken Zwaluw Elast-O-Foam een logische keuze bij het realiseren van energieneutrale of energieopwekkende gebouwen. Dit product is door de blijvende elasticiteit ook bij uitstek geschikt voor het afdichten van meer beweegbare voegen, zoals plafondaansluitingen. Zwaluw Elast-O-Foam is herkenbaar aan de superwitte kleur.

Luchtdichtheid getest

Zwaluw Elast-O-Foam is getest op luchtverlies tot 1050 Pa volgens de EN1026 en EN12114 norm. Daarmee is het tevens de meest elastische thermische isolator met de hoogste resultaten voor luchtverlies die momenteel verkrijgbaar is. Ook de geluidsisolatie is uitstekend. Geluidsdichtheid is getest volgens EN ISO 10140 met een geluidsreductie van ≥ 63 dB. Zwaluw Elast-O-Foam heeft eveneens een A+ label voor het VOC-gehalte.

Naast Zwaluw Elast-O-Foam is ook de Zwaluw Hybriseal® 306 Coating getest op luchtverlies tot 1050 Pa volgens de EN1026 en EN12114 norm. Bij deze twee producten is geen meetbaar luchtverlies gemeten. Ze zijn uitstekend complementair te gebruiken en beide terug te vinden in het assortiment Duurzaam Luchtdicht Bouwen op de Den Braven-website.