Zuinig en stil koelen en verwarmen

Geplaatst op 18 juli 2016 door Redactie

De nieuwe actieve vloerconvector CNVA van SCHAKO is een schoolvoorbeeld voor de modernste airconditioning. Daarbij zijn allerlei toebehoren verkrijgbaar, ook voor strikt individuele architectonische vereisten.

Decentraal, stil en met een groot vermogen

Deze nieuwe vloerconvector is een decentraal, stil en bijzonder compact airconditioningstoestel voor inbouw in dubbele vloeren, zwevende vloeren en dekvloeren - overal waar de inbouw van de airconditioning in het plafondoppervlak niet mogelijk of niet gewenst is.

Zijn doorslaggevende voordelen zijn het snelle opwarmen en koelen van ruimtes en in verband daarmee de zeer goede afscherming van oppervlakken die koude afgeven, bijvoorbeeld grote raamoppervlakken.

Voorkomende belastingen worden rechtstreeks afgevoerd op de plaats waar ze ontstaan (koelen en verwarmen). De CNVA is bij uitstek geschikt als aanvullende koeling en aanvullende verwarming in combinatie met trage systemen zoals betonkernactivering. Bovendien kan via een afzonderlijke luchttoevoeraansluiting ook verse lucht naar de ruimte worden gevoerd.

Het nieuwe concept is zeer handig op de bouwplaats. De compacte afmetingen zijn voor de architecten een groot voordeel, omdat op die manier heel eigen airconditioningtrajecten kunnen worden geconstrueerd. Bovendien is de vloerconvector heel eenvoudig in hoogte verstelbaar en kan ook achteraf aan de vloerhoogte worden aangepast.

Deze vloerconvector is verkrijgbaar als toestel met 2 of 4 geleiders van maximaal 2 kW (koelen) of maximaal 7 kW (verwarmen) per strekkende meter. En natuurlijk ook als banduitvoering met blinde elementen, hoekstukken en uitsparingen, desgewenst zelfs zoveel mogelijk voorgemonteerd opdat op de bouwplaats alles nog sneller gaat.