Zonnewarmte bezig met inhaalslag

Geplaatst op 29 juni 2020 door Redactie

Nederland is bezig met een inhaalslag op gebied van zonnewarmte. Ons land heeft in 2019 een record aan zonnewarmtesystemen geïnstalleerd, blijkt uit cijfers van het CBS.

In Nederland werden afgelopen jaar een record van 53.443 vierkante meter zonnecollectoren in gebruik genomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS werd ook 35.928 vierkante meter aan zonnecollectoren uit gebruik genomen, maar netto groeide het opgestelde collectoroppervlak in 2019 met 17.514 vierkante meter naar 674.448 vierkante meter. Samen zorgen deze collectoren voor een productie van 1.176 TeraJoule aan zonnewarmte.

Markt groeit en verschuift

De markt voor zonnewarmte is flink aan het groeien. De markt is echter ook aan het verschuiven. De vraag naar kleine zonnewarmtesystemen (afgedekte systemen van 6 vierkante meter of kleiner) is sterk gedaald, terwijl de markt voor grotere systemen (afgedekte zonnecollectoren groter dan 6 vierkante meter) sterk is toegenomen. In 2019 werd er in dit marktsegment 40.663 vierkante meter aan collectoroppervlakte in gebruik genomen. Dat betekent een groei van meer dan ruim 175 procent ten opzichte van 2018. Grote systemen winnen terrein ten opzichte kleine systemen.

Vakbeurs Duurzaam Verwarmd

Zonnewarmte is ook een thema op de vakbeurs Duurzaam Verwarmd, van 8 t/m 10 september in de Expo Haarlemmermeer. Kijk voor meer informatie op de website https://www.duurzaamverwarmd.nl.

Registreer u nu kosteloos

De vakbeurs Duurzaam Verwarmd vindt plaats van 8 t/m 10 september 2020. Wilt u zich kosteloos inschrijven? Dat kan via www.duurzaamverwarmd.nl met de invitatiecode ‘INSTALLTOTAAL’.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement