ZonnepanelenDelen op podium VN

Geplaatst op 23 november 2016 door Redactie

Oprichters ontvangen VN Momentum for Change award na speech van secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon.

ZonnepanelenDelen ontving tijdens de klimaatconferentie in Marrakesh (COP22) de VN Momentum for Change Award. Op geen enkel ander podium zijn dé beslissers van de wereld tezamen om wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan. Op de dat podium heeft ZonnepanelenDelen vertelt over het eigen initiatief als voorbeeld om klimaatverandering tegen te gaan.

Door een zeer gerespecteerde jury vanuit de VN is ZonnepanelenDelen uitgekozen als 1 van de 13 initiatieven wereldwijd die nu al bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Reden voor het selecteren van ZonnepanelenDelen is de directe bijdrage aan meer duurzame opwekking van energie, lokale betrokkenheid en de schaalbaarheid.

Video VN over ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen is marktleider voor investeren in zonne-energie buiten het eigen huis. Het platform verbindt eigenaren van een geschikt dak voor zonnepanelen aan consumenten die willen investeren in zonne-energie, maar zelf geen (geschikt) dak hebben. ZonnepanelenDelen faciliteert voor derden de financiering, monitoring en administratie zodat iedereen kan profiteren van zonne-energie. Zo wordt voor iedereen de drempel om meer zonne-energie te realiseren in - te beginnen – Nederland verlaagd. De eerste 20.000 zonnepanelen zijn gerealiseerd en de volgende grote collectieve zonne-energieprojecten staan op stapel om via crowdfunding gefinancierd te worden.

Nadat Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon een speech had gehouden, mochten de oprichters van ZonnepanelenDelen de award in ontvangst nemen van SolarImpulse piloot Bertrand Piccard.

Oprichter Sven Pluut van ZonnepanelenDelen over de VN-klimaatconferentie:
“Prachtig dat wij met ZonnepanelenDelen in de spotlight zijn gezet om ons initiatief wereld te tonen en te presenteren. Wij hebben veel andere initiatieven mogen ontmoeten die vechten tegen klimaatverandering.
Tegelijkertijd voel je, door de gigantische organisatie en alle belangen die gediend moeten worden, heel nietig op zo’n event. De belangrijkste diplomaten op het gebied van klimaatverandering zijn er, maar met 25.000 geregistreerde gebruikers is zo’n event een eigen wereld op zich. We hebben in deze ‘bubble’ laten zien wat we samen met onze 2.500 zonnedelers al hebben bereikt.”

ZonnepanelenDelen roept de meer dan 2.000 SDE+ (stimuleringsregeling Duurzame Energie) beschikkingen voor zonne-energie in Nederland ook daadwerkelijk in te zetten om te zorgen voor de versnelling van de energietransitie. ZonnepanelenDelen heeft een zeer grote lijst van geïnteresseerden die het eigen spaargeld duurzaam willen investeren. Financiering van de PV-installatie kan het probleem dus niet zijn voor deze projecten.

ZonnepanelenDelen heeft de Momentum for Change award toegekend gekregen in de categorie voor Financing for Climate Friendly Investment. De 2016 UN Lighthouse activities werden geselecteerd door een internationale adviescommissie als onderdeel van het secretariaat’s Momentum for Change initiatief, dat opereert in samenwerking met het World Economic Forum Global Project on Climate Change en het Global e-Sustainability Initiative.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement