Zonneboilertest Consumentenbond

Geplaatst op 01 april 2016 door Redactie

Samen met haar Europese zusterorganisaties heeft de Consumentenbond zonneboilers getest. In totaal hebben zij 6 toestellen getest die in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze zonneboilers scoren allemaal een 7 of hoger en komen ook allemaal in aanmerking voor subsidie. Met het cijfer 8 heeft de Remeha RemaSOL 150SE-1S de hoogste score behaald.

Daarna volgden de HR Solar Hrs200L/5,0 (cijfer 7,9), Nefit SolarLine 1-120 II (cijfer 7,6), Sonnenkraft Compact E 300 (cijfer 7,6), Vaillant Aurostep Plus VIH S2 250 (cijfer 7,5)en de Viessmann Vitosol 200-F (cijfer 7,0).
Voor deze test werden de collectoren in het laboratorium bloot gesteld aan een zondvloed van regen, een stalen kogel die een grote hagelsteen simuleert, en een druk- en trektest om te zien of het glazen collectoroppervlak breekt bij een dikke laag sneeuw, en of hij bestand is tegen harde wind. Ten slotte werd ook beoordeeld hoe gemakkelijk de systemen te installeren en te onderhouden zijn.
De volledige test zonneboilers staat in de Consumentengids van april 2016. Deze test is te lezen op de website van de Consumentenbond.


Bron: de Consumentenbond

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement