Zonne-energie en waterstof hoogtepunten SHK Essen

Geplaatst op 29 juni 2022 door Redactie

De vakbeurs voor sanitair, verwarming en klimaatbeheersing, SHK in Essen wordt van 6 tot en met 9 september gehouden. Zo’n 400 exposanten uit 14 landen laten in de zes hallen van de Messe hun producten zien. De SHK staat in het teken van de energietransitie en duurzame oplossingen. Naast dat de bezoeker veel informatie kan inwinnen op het gebied van verwarming, ventilatie en warm water voor huishoudelijk gebruik, staat vooral elektrische energie uit PV-systemen in de belangstelling. Die heeft de laatste maanden veel aandacht door de ontwikkelingen op de energiemarkt. De vraag naar duurzame technologieën neemt snel toe.

Op de SHK is er voor het eerst een apart gedeelte voor fotovoltaïsche energie (zonne-energie). In hal 2 informeren de exposanten de bezoekers op het gebied van verwarmen, ventileren, koelen en opwarmen van drinkwater met zonne-energie. Hier zijn fotovoltaïsche systemen en energieopslagsystemen te zien. Ook wordt de bezoeker geïnformeerd over aanvragen en vergunningen.
Op het dialoogplatform ‘Waterstof-praktijk in dialoog’ kan de bezoeker praktische kennis opdoen op het gebied van waterstoftechnologie. Het gaat hierbij om toepassingen op het gebied van sanitair, verwarmen en ventileren, maar ook om de apparaten en componenten. De Campus SHK-opleiding voor vakmensen en de Start-up-Area zijn ook in hal 2 te vinden.

Warmtepompen en waterstof

In de hallen 1 en 3 worden de nieuwtjes op het gebied van verwarmingstechniek, ventilatie en klimaatbeheersing, hernieuwbare energiesystemen, gebouwbeheersystemen en meettechniek tentoongesteld. Hier is vooral aandacht voor warmtepompen. Deze worden niet alleen in nieuwbouw toegepast, maar ze zijn ook geschikt voor toepassing in bestaande bouw bij bijvoorbeeld renovatieprojecten. De bezoekers kunnen zich ook laten informeren over verwarmen met waterstof via branstofcelverwarmingssystemen of H2-ready condensatieketels. Diverse fabrikanten laten ook energiemanagementsystemen zien, die een maximaal efficiënt energieverbruik in een gebouw mogelijk maken. Met deze technische oplossingen vormt de verwarmingssector een centrale bouwsteen in het bereiken van de klimaatdoelstellingen in de bouwsector.

Sanitair

Op het gebied van sanitair en waterinstallaties is van alles te ontdekken in de hallen 5 en 6. De trends zijn onder andere comfort en design en barrièrevrije badkamers. Er zijn verschillende slimme oplossingen als digitale en touch-free bedieningen en duurzame producten van natuurlijke materialen. Er worden in hal 6 dagelijks verschillende lezingen gehouden over innovaties op het gebied van hygiëne in binnenruimten en omgaan met verontreinigende stoffen.

Azubi Lounge

De stand voor de Azubi Lounge is in hal 2 stand 2B04. Dit is op elke beursdag het startpunt van waaruit Duitse en Nederlandse studenten in groepjes de beurs op gaan om van alles te ontdekken wat nodig is om installateur te worden voor sanitair-, verwarmings- en klimaattechniek. Op drie van de vier beursdagen kunnen jongeren hun behendigheid testen, zelf met gereedschap aan de slag gaan of vragen stellen aan leerlingen uit verschillende leerjaren over hun opleiding. Elke dag is er een individuele kennisrally voor leerlingen en stagiaires. In kleine groepjes volgen ze een route langs de stands van de rallysponsors uit de industrie en kunnen ze informatie opdoen over de materiaaleigenschappen van belangrijke producten en montageonderdelen. Die variëren van warmteopwekking tot drinkwaterinstallaties. Deelname is alleen mogelijk als schoolklas en onder begeleiding van het onderwijzend personeel. De toegang tot de beurs is gratis voor de schoolklas en de begeleidende leerkrachten. Informatie en deelname aan de Azubi Lounge via: www.shk-nrw.de/shk-essen of 0049 0211 69065-0.

Digitale bezoekplanner

Bezoekers kunnen gebruikmaken van een digitale bezoekplanner om het bezoek aan de beurs zo efficiënt mogelijk te maken. De bezoekplanner bestaat uit een lijst met namen van de exposanten en evenementen. Er is de mogelijkheid om exposanten gericht aan te schrijven en van te voren afspraken te maken. Bovendien stuurt de matchmaking-functie vragen over specifieke producten automatisch naar de juiste exposanten. De digitale bezoekplanner is te vinden op: www.shkessen.de, onder ‘Mein Messe’ of ‘My Trade Fair’.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement