Zeer stille badkamer- en toiletventilator

Geplaatst op 28 april 2016 door Redactie

Itho Daalderop introduceert een nieuwe badkamer- en toiletventilator met het laagste geluidsniveau in zijn klasse; de BTV-ssst. De BTV ventileert op twee snelheden met geluidsniveaus van 14 dB(A) en 29 dB(A) en is daarnaast zeer energiezuinig. De BTV-ssst is vanaf 1 mei verkrijgbaar bij de technische groothandels.

De BTV-ssst is een badkamer- en toiletventilator die op twee snelheden kan ventileren; laagstand en hoogstand. Bij laagstand wordt 35 m³ per uur geventileerd op een geluidsniveau van 14 dB(A). Deze snelheid wordt toegepast wanneer continue ventilatie gewenst is, bijvoorbeeld in vochtige woningen. Hoogstand wordt toegepast wanneer kort en krachtig ventileren gewenst is, bijvoorbeeld na het douchen of een toiletbezoek. Bij hoogstand wordt 75 m³ per uur geventileerd op een geluidsniveau van 29 dB(A). De snelheid is bij installatie instelbaar en naderhand aan te passen.

Laag geluidsniveau en energieverbruik

Naast het lage geluidsniveau is deze ventilator uniek vanwege het lage energieverbruik. De ventilator is in beide snelheden zeer energiezuinig (4,3W en 6,8W), waardoor continue ventilatie mogelijk is. Daarnaast wordt het vuil via de randen weggezogen, waardoor dit niet zichtbaar is. De terugslagklep voorkomt dat koude lucht de woning binnenkomt als de ventilator uitstaat. De BTV-ssst is een aanvulling op het uitgebreide BTV-assortiment van Itho Daalderop en voldoet aan de vraag vanuit de markt om een betaalbare badkamer- en toiletventilator te introduceren met een laag geluidsniveau.

Toepassingen en opties

De BTV-ssst is verkrijgbaar als standaardmodel, met een timer of met een timer en hygrostaat. De timerfunctie ventileert 5-30 minuten na en de timer/hygrostaat 15 minuten. De timerfunctie is instelbaar. Bij het timer/hygrostaatmodel kan enkel op laagstand worden geventileerd.