Zeer efficiënte luchtgekoelde schroefkoeler met variabel toerental

Geplaatst op 25 juni 2019 door Redactie

Carrier introduceert de AquaForce Vision 30KAVP, een hoogwaardige luchtgekoelde schroefkoeler met variabel toerental, die een ongekende seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding van 5,6 realiseert,die 25% hoger is dan de Ecodesign 2021 Tier 2 voorschriften. Carrier, wereldleider op het gebied van hoogtechnologische verwarmings-, airconditioning- en koeloplossingen, maakt deel uit van Carrier, een toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve verwarmings-, ventilatie- en airconditioning (HVAC), koeling-, brand-, beveiligings- en gebouwautomatiseringstechnologieën.

De AquaForce Vision 30KAVP van Carrier omvat koelvermogens van 500 kW tot 1100 kW en realiseert hoge energieprestaties, zelfs in vergelijking met olievrije koelers met compressoren met magnetische levitatie. In combinatie met EC ventilatoren met variabel toerental biedt de dubbele schroefcompressor, die is voorzien van de modernste permanente magneetmotortechnologie, een optimale werking bij deellast,vergeleken met conventionele compressortechnologieën. De permanentmagneetmotor zorgt voor een constant rendement over het gehele werkbereik. "De uitzonderlijke prestaties van de AquaForce Vision 30KAVP bieden klanten een ongekende efficiëntie die nog verder geoptimaliseerd kan worden met de slimme energiemonitoringfunctie van Carrier", aldus Quentin Garcia San Mateo, product manager van Carrier, HVAC Europe. "Specifieke Carrier algoritmen leveren slimme data om onder reële omstandigheden een hogere energiebesparing te realiseren."

Warmteterugwinnings- en partiële warmteterugwinningsfuncties zullen in 2019 voor industriële procestoepassingen beschikbaar komen in de vorm van duurzamere verwarmingsoplossingen met hernieuwbare energie.
In Frankrijk kan de 30KAVP serie in aanmerking komen voor financiële subsidies tot 425.000 euro,afhankelijk van de specificaties.

De AquaForce Vision PUREtec™ 30KAVP-ZE, exclusief ontworpen voor het zeer lage aardeopwarmingsvermogen (GWP) koelmiddel HFO R-1234ze, zal ook in 2019 beschikbaar zijn.