WTW-oplossingen voor renovatiesituaties

Geplaatst op 19 september 2015 door Redactie

“Wij maken producten die heel specifiek zijn – gerichte oplossingen voor de installateur” zegt Henry Kale, Sales Manager Netherlands van Aldes Benelux. Voorbeelden daarvan zijn het Twisted-850 plafondrooster en regelmodule MR Modulo. “Recentelijk is daar de slimme, compacte en uiterst innovatieve WTW-unit NANO AIR 50 bij gekomen.”

Verbetering van de binnenluchtkwaliteit

Aldes verschaft de installateur een compleet aanbod van diensten en producten voor luchtverdeling, met esthetische oplossingen op het gebied van hoogwaardige luchtbehandeling en akoestiek. Twee paradepaardjes van de organisatie zijn de vermelde Twisted-850 en MR Modulo. Eerstgenoemde is een door Aldes zelf ontwikkelde serie plafondroosters, speciaal ontworpen voor luchtverdeling in de utiliteitsbouw. Het wervelrooster is voorzien van een strak en discreet design en biedt een hoog inducerende werking (die wordt gerealiseerd door een gepatenteerd luchtinblaassysteem) voor een hoge mate van comfort. Met de regelmodules MR Modulo en MR Mono (op voorraad bij de groothandels) biedt Aldes de installateur een uitgebreid scala van oplossingen voor het uitbalanceren van aeraulische systemen – met mogelijkheden tot zelfs variabele volumeregelaars en regelmodules met constant luchtdebiet.
Henry Kale vertelt dat groothandel Wasco de Twisted-850 al sinds april dit jaar in voorraad heeft en dat Technische Unie het product vanaf september heeft opgenomen in haar assortiment. “Daarnaast werken wij voornamelijk met een groot aantal regionale groothandels. De laatste anderhalf jaar lag onze focus in Nederland op het Twisted-850 wervelrooster; samen met MR Modulo was het mijn keyproduct voor de Nederlandse markt. Maar daar is sinds medio dit jaar een nieuw, buitengewoon innovatief product bij gekomen: de NANO AIR 50.”

Ideaal voor toepassing bij renovatie

NANO AIR 50 is een WTW-unit die in de gevel van een gebouw wordt geplaatst, per vertrek. Bediening van de unit wordt comfortabel gedaan middels de bijgeleverde afstandsbediening. “De unit zuigt warme lucht af en slaat warmte uit die lucht op” aldus Henry Kale. “Bij het opnieuw invoeren ervan voor verwarming van de ruimte, worden pollen, stof en insecten standaard gefilterd door middel van een G3 filter. Vooral in situaties van renovatie is het plaatsen van de WTW-unit per vertrek een ideale oplossing.
Want laten we eerlijk zijn: de grote projecten in de bouw vinden momenteel plaats op het gebied van renovatie, nieuwbouw ligt voor een belangrijk deel stil. Hier liggen voor de installateur op dit ogenblik ontegenzeglijk de kansen. Onze NANO AIR 50 kan voor de installateur in dit segment dan ook een even welkome als vernuftige oplossing bieden.”
Hij benadrukt dat we hier te maken hebben met een nieuwe vorm van warmteterugwinning per kamer en voor elke vorm van renovatie; ook extra kanaalwerk is niet nodig.
“De koker is simpelweg qua wanddikte in de betreffende muur in te stellen, van 250 tot en met 470 millimeter – simpel maar uitermate werkzaam” legt hij uit. “Er hoeven geen grote, uitgebreide, ingrijpende installaties te worden gebouwd. De units zijn immers eenvoudigweg per vertrek te plaatsen.”

Onderscheidend voor de installateur

De nieuwe NANO AIR 50 is door Aldes nog niet wereldwijd geïntroduceerd, maar vooralsnog eerst in Frankrijk, waar Aldes marktleider is. Henry Kale: “Dat is afgelopen winter gebeurd, het systeem is nu dus een half jaar op de markt. In Frankrijk zijn er sinds de introductie al 30.000 geplaatst.” NANO AIR 50 vormt een voordelige oplossing, zowel stil als zuinig in gebruik. Het systeem haalt tot wel 88% rendement uit de warme lucht en het verbruik bedraagt slechts 3,8W.
“Wij leveren onze producten aan de groothandel. Samen met hun vertegenwoordigers gaan onze specialisten gericht op bezoek bij de installateur. Wat betreft de NANO AIR 50 werden en worden de positieve eigenschappen en mogelijkheden vanaf het eerste moment al vlot herkend en opgepikt door de doelgroep. Het is nu een kwestie het product bekend te maken, we moeten er breed mee naar buiten treden. En vervolgens moet de installateur het weten te vinden. Voor de installateur is dit een eenvoudig te installeren (plug & play) kant-en-klaar WTW-product per vertrek, waarmee hij zich duidelijk kan onderscheiden en naar zijn klanten profileren als de specialist die hij is. Hij heeft er kortom een sterk concurrerend wapen mee in handen.
Ik durf dan ook te stellen dat de NANO AIR 50 zich tot op heden, vooral voor renovatiedoeleinden, heeft bewezen als een uniek en onvergelijkbaar product.”