Worden elektrotechniek- en led-bedrijven ICT-bedrijven?

Geplaatst op 01 mei 2019 door Redactie

De elektrotechniek sector wordt in de 21e eeuw sterk op de proef gesteld: draadloze schakelaars, zelfhelende mesh-netwerken, sensoren, 5G draadloze PLC’s, camera’s, DC-huizen, WiFi-omvormers en tientallen standaarden waaronder KNX, DALI-2, Zigbee en LoRa. Vervangt straks de ICT-programmeur de elektrotechneut?

Sensoren, draadloze producten en slimme software worden steeds belangrijker. Het elektrotechnische vak wordt digitaal. Twintig jaar geleden werd het vak van elektrotechniek vooral gedreven door hardware. Het meest exotische beschikbare systeem was een bussysteem met een PLC voor een luxe woning of een ziekenhuis. Nu moet nagedacht worden over: netvervuiling en harmonischen, het koppelen van verschillende draadloze protocollen in één systeem, is schakeldraad nog wel nodig en wat betekent circulariteit?

Nog veel problemen

En hoewel de meeste techneuten enthousiast worden van innovaties, moeten nog veel problemen opgelost worden. Zo blijft het ingewikkeld een goede LED dimmer te vinden die traploos en zonder flikkering dimt. Ook kleurverschillen tussen series LEDs (binning) leveren nog altijd problemen op. Net als het koppelen van diverse merken, series en protocollen.

Wat vraagt de eindklant?

Doordat producten complexer worden, en ook zichtbaarder, weten zakelijke en particuliere klanten fabrikanten steeds vaker direct te vinden. Directe klantrelaties zijn ook een kans, maar vergen aanpassing van de strategie. En daarnaast neemt ook de vraag naar kennis van elektriciens toe.

LED + Elektro speelt in op de vraag

Vakbeurs LED + Elektro is hét platform voor verlichting en elektrotechniek in de Benelux. Beslissers uit alle sectoren van de licht en elektrotechniek, van lichtarchitect tot installateur zijn op zoek naar de nieuwste producten en kennis.
LED + Elektro, de verbinder van verlichting en elektrotechniek. Daar ontmoet u exclusief zakelijke klanten die er toe doen.

Interesse in deelname? Kijk voor meer informatie op www.led-elektro.nl/exposeren

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement