Woonstations van Oventrop bij meer dan 200 wooneenheden in Friesland

Geplaatst op 26 november 2020 door Redactie

Bij veel VVE’s en woningbouwcorporaties wordt hard gewerkt aan het concreet invullen van de andere manieren waarop wij met energie en fossiele brandstoffen moeten omgaan. De energietransitie is in volle gang en dat vraagt om investeringen die met name op de langere termijn hun waarde (moeten) bewijzen. En dan praten we niet alleen over tijdig onderhoud van woningen en appartementen, maar ook over bijvoorbeeld de vervanging van cv-ketels en bijbehorende units/woonstations.

Axentrix Vastgoedbeheer Leeuwarden voert voor 180 VVE’s met 4500 eenheden het beheer uit. Bij drie projecten (Sint Jansburg Drachten 168 woningen, Alferhof Drachten 24 woningen en De Dellen Surhuisterveen 34 woningen) werden onlangs de ketels vervangen en werden er woonstations, geleverd door Oventrop, geïnstalleerd. Het installatiewerk was in handen van P. de Vries Installatietechniek Leeuwarden. Een mooie klus voor alle betrokken partijen.

Weggegooid geld

Roel Hooijenga, van Axentrix: “We hebben het hier onder meer over het upgraden van de installaties. Daarbij is bijvoorbeeld ook gekeken naar vervanging van de collectieve ketels door pelletketels, maar dat bleek om meerdere redenen geen optie. Kijk, uiteindelijk gaan we richting gasloos. In stappen weliswaar, maar het gaat gebeuren. En als je dan ketels en/of woonstations vervangt, wil je zeker weten dat het geen weggegooid geld is. Nu, wij denken dat we met deze nieuwe ketels en woonstations goed zijn voorbereid op de toekomst. Stel dat hier op gegeven moment een stadsverwarmingsnet komt, dan kunnen we zo mee. Zonder dat we opnieuw grote investeringen behoeven te doen.”

“Wij denken dat we met deze nieuwe ketels en woonstations goed zijn voorbereid op de toekomst. Stel dat hier op gegeven moment een stadsverwarmingsnet komt, dan kunnen we zo mee.”

Herman Veenstra, hoofd projecten bij P. de Vries Installatietechnieken: “Het gaat om een bewuste keuze waarbij niet alleen goed is nagedacht over duurzaamheid. Er is gekeken naar diverse mogelijkheden en dat de opdrachtgever voor de woonstations voor Oventrop heeft gekozen, is natuurlijk niet zo vreemd. Daarmee weet je waar je aan toe bent. Uit ervaring blijkt dat de units die Oventrop levert uitstekend functioneren en veel minder storingsgevoelig zijn. Wel zo prettig voor de bewoners als voor de opdrachtgever.”

Korte lijnen

Bij de uitvoering van dit soort projecten is het zowel voor de opdrachtgever, installateur en leverancier dat er snel geschakeld kan worden. Roel Hooijenga: “Uiteindelijk streven we allemaal naar het beste resultaat. Mocht er een probleem zijn? Los het op, zorg dat je klant tevreden is en blijft. En regel de kosten achteraf. Lastig? Nee hoor, dit heeft vooral te maken met vertrouwen, een goede relatie … weten wat je aan elkaar hebt. Dat wetende is het niet raar dat wij al jaren zaken doen met Installatietechniek P. de Vries. Korte lijnen en snel handelen. En dat geldt overigens eveneens voor Oventrop.”

Extra impuls

Dennis van den Pol, Sales Manager Oventrop: “Voor Oventrop is dit een mooie klus in het noorden van het land. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. We zien steeds meer dat opdrachtgevers voor onze producten kiezen. En moet je na een aantal jaren vaststellen dat we het goed doen. Je ziet ook steeds vaker dat Oventrop voorgeschreven wordt en dat zegt natuurlijk ook wel iets.

“Uit ervaring blijkt dat de units die Oventrop levert uitstekend functioneren en veel minder storingsgevoelig zijn.”

Los daarvan komen klanten bij ons terug. Een keer geprobeerd en … met een goed resultaat. Geen reden om achterover te leunen, maar juist een extra impuls om nog meer gemotiveerd aan de slag te gaan en te blijven. De markt blijft, gezien in het licht van de energietransitie, nog wel even groeien. Werk aan de winkel, dus!”

Oventrop is een van meest toonaangevende Europese fabrikanten van appendages, regelingen en verwarmingssystemen. Een complete partner voor iedere installateur. Met een brede range aan kwalitatief hoogwaardige producten en dienstverlening op hoog niveau.

Technische informatie woonstations Oventrop
202 stuks Regudis W-HTU woningstations om de afzonderlijke woningen te verwarmen (W) en te voorzien van warm tapwater (T) en hebben alle aansluitingen aan de onderzijde (U). De Regudis stations zijn voorzien van een opbouwmantel. Alle woningstations zijn voorzien van een Regudis W, kogelkraan-aansluitset. Hier zitten 6 kogelkranen op een montagebeugel. Alle woningen hebben een Aktor T-2P elektrothermische aandrijving. Deze is geschikt voor kamer/nacht temperatuurregeling en werkt in combinatie met de Oventrop kamerthermostaten voor individuele ruimtetemperatuurregeling die in elke woning zijn geplaatst.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement