WOLF Energiesystemen introduceert de AHU-TE met EC-keukenafzuigventilator

Geplaatst op 21 juli 2020 door Redactie

Het leveringsprogramma van de AHU-TE EC luchtbehandelingskasten van WOLF is verder uitgebreid met de toepassing van een EC-keukenafzuigventilator. De direct gedreven ventilatorwaaier van de keukenafzuigventilator is voorzien van 7 achterovergebogen schoepen en is direct verbonden met de EC-motor. De ventilator is geschikt tot circa 11.000m³/h (vrij-uitblazend) met een maximale statische drukverhoging tot 1800Pa.

De nieuwe motorbehuizing zorgt voor een optimale bescherming en koeling van de EC-motor. Op de behuizing zijn twee luchtaansluitingen naar buiten gebracht en wordt niet ‘gekoeld’ met de afvoerlucht. De motor is zo bestand tegen temperaturen tot 80°C. Bovendien is de motor zeer goed beschermd tegen vervuiling, zoals vet. Tevens kan de ventilator gecombineerd worden met een vetvangfilter en kruisstroomplatenwisselaar voor warmteterugwinning, ideaal voor toepassing in professionele grootkeukens.

De AHU-TE EC is seriematig aan de buitenzijde voorzien van een hoogwaardige poedercoating, naar keuze in de kleur RAL 9006 (een grijstint) of RAL 9016 (Verkeerswit). Overige RAL kleuren, inwendige coating of een C5M offshore coating zijn optioneel leverbaar. De buitenluchtaanzuig- en filtersectie zijn standaard inwendig voorzien van RVS binnenbeplating. De AHU TE EC kan geleverd worden in hygiëne uitvoering volgens VDI 6022 of de DIN 1946-T4 (standaard met TÜV-certificaat). Daarnaast kan o.a. gekozen worden voor de volgende uitvoeringen: zwembad, adiabatische koeling, geïntegreerde koudetechniek, keukenafvoerunit en als dakcentrale: compleet met verwarmingstechniek, zonne-energiesystemen en/of warmtepompen. Indien gekozen wordt voor de stekkerklare WRS-K regeling, kan deze worden voorzien van een ModBus-, BacNet-, LON- of een Ethernet (webserver) communicatie-interface. De AHU TE EC serie is Eurovent gecertificeerd, en voldoet standaard aan klassen T2, TB2, D2 en de hoogste luchtdichtheid L1.