WOLF Comfort-zwembadunit CKL Pool: Comfortabel en energiezuinig

Geplaatst op 28 april 2021 door Redactie

Opstellen, verbinden, klaar. De CKL-serie van WOLF met warmteterugwinning is de ideale oplossing voor de comfortabele en energiezuinige ventilatie van de meest uiteenlopende gebouwen.

De nieuwe CKL Pool is onderdeel van deze serie. De Comfort zwembadunits zijn speciaal ontworpen als binnen-units voor de ventilatie en ontvochtiging van kleinere gesloten zwembaden tot een zwembadoppervlak van ongeveer 50 m2, zoals die in ziekenhuizen, hotels of particuliere woningen.

De CKL zwembadunits verwijderen de ruimtelucht met een hoge luchtvochtigheid en vervangen deze door droge toevoerlucht. Het gebruik van zeer efficiënte warmteterugwinningssystemen en de geïntegreerde warmtepomp (afhankelijk van de bedrijfsmodus) zorgen voor een energie-efficiënte werking. Een bijzonderheid van de CKL-Pool serie is de platenwarmtewisselaar uit corrosiebestendig polypropyleen en EC-ventilatoren in vrijloopuitvoering met traploze regeling.

Er zijn drie bedrijfsmodi mogelijk: zomerbedrijf met ontvochtiging, winterbedrijf met ontvochtiging en winterbedrijf met verwarming. De af fabriek ingebouwde en geïntegreerde besturing, een DDC-regelaar met gebruiksvriendelijk Lcd-display, maakt een continue en comfortabele aanpassing van de bedrijfsomstandigheden mogelijk, zodat de gewenste omstandigheden in de binnenzwembaden onder verschillende buitenluchtcondities kunnen worden gehandhaafd. Een zwembadwatercondensor is als optie verkrijgbaar.

De robuuste eenheid is uitwendig en inwendig gecoat en, klaar voor aansluiting voor een eenvoudige en snelle inbedrijfstelling.