WOLF CFL- Comfort-Plafond WTW-HR unit verder verbeterd

Geplaatst op 12 januari 2022 door Redactie

Door toepassing van nieuwe ventilatoren is de compacte ventilatie-unit CFL van WOLF verder verbeterd. De EC-ventilatormotoren reduceren het stroomverbruik en zijn tevens traploos regelbaar. Zo wordt een optimale luchtkwaliteit en comfort gerealiseerd tegen minimale energiekosten. Het geluidsniveau van de plafondunit wordt door de nieuwe ventilatoren verder gereduceerd.

De CFL is door zijn geringe hoogte, laag geluidsniveau en design op zeer veel plaatsen inzetbaar en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De CFL-WTW is een toe- en afvoerunit met een tegenstroomplatenwisselaar. De CFL-WTW kent een rendement tot 90% en heeft een bypass voor vrije koeling/nachtventilatie. Daarnaast is de CFL leverbaar als toevoerunit met verwarmings- of koelerbatterij of als afvoerunit. Van iedere variant zijn de capaciteiten 1.000, 1.500, 2.200 of 3.200 m³/h.

De units kunnen worden uitgebreid met naverwarmers en geluiddempers en worden geleverd met regeling. De CFL-WTW kan tevens worden voorzien van een ModBus, BacNet of LON communicatiemodule. De units worden standaard geleverd met de WOLF BMK Touch bedienmodule. Hiermee wordt een breed scala aan individuele instellingen mogelijk met een zeer eenvoudige bediening. Om een optimaal binnenklimaat en eenvoudig onderhoud te garanderen voldoet de plafondventilator van WOLF aan de VDI 6022, hygiëne richtlijn.

De CFL is onderdeel van het succesvolle assortiment WTW-HR units van WOLF, zoals de CGL en CKL en de CRL.