‘Wij hebben Lee Towers’

Geplaatst op 05 december 2018 door Redactie

Met dank aan Arjen Lubach. Dat zou ook boven dit artikel kunnen staan. Lubach maakte een satirische video waarin hij Nederland voorstelt aan Donald Trump. ‘Jullie hebben Trump Towers, wij hebben Lee Towers’. Het filmpje ging de wereld over en … bracht projectontwikkelaar Lee (‘what’s in a name’) Foolen van CityPads op een idee. Lee Towers, als nieuwe naam voor de Marconitorens die een transformatie ondergaan van kantoren naar appartementen.

De Rotterdamse zanger vond het prima en zo geschiedde. Als de klus, waarschijnlijk in de loop van 2019 is geklaard, prijkt het logo met de naam Lee Towers op de gevel. Bij de renovatie van een van de twee torens (Europoint 2) zijn COMAP (fabrikant o.a. verwarming en sanitair) en de Giesbers Installatie Groep betrokken. Een bijzondere renovatieklus voor alle partijen.

Partnership

Chris Hartenberg, commercieel directeur COMAP Nederland: “Wij leveren de buizen/leidingen, verdelers en regelingen voor de vloerverwarming. Over de kwaliteit van onze producten is geen discussie maar bij dit soort projecten gaat het om veel meer dan producten en systemen. We praten over samenwerken en partnership. En daarom zijn we zeer ingenomen met Giesbers als partner in dit verhaal.

Giesbers is een belangrijke speler in de installatiemarkt en hoe gaaf is het dat je hier samen kunt optrekken.” Arno Roodbol, projectmanager Giesbers, vult aan: “Een uitgekiend systeem voor verwarmen en koelen waarbij het maximaal comfort voor de bewoners altijd het uitgangspunt moet zijn. En daar slagen wij in, geen twijfel daarover. In dit project praten we over engineering, uitvoering en montage. En dan is prettig om samen te kunnen werken met COMAP. Dat gebeurt op basis van vertrouwen en kennis van zaken. Elkaar versterken waar mogelijk, dan haal je op alle fronten het optimale resultaat.”

Roodbol wijst erop dat COMAP een totaalsysteem levert. “Je hebt dus niet met diverse fabrikanten te maken en dat werkt wel zo prettig.” Wil Lammers, uitvoerder Giesbers: “Kijk, overal is wel eens wat. Maar de lijntjes tussen Giesbers en COMAP zijn kort, heel kort. Als ik bel krijg ik direct degene die weet waar het over gaat. Dat klinkt logisch maar zo werkt het niet overal. Korte lijntjes: wel zo fijn en vooral erg handig als je verder wil.”

Passie en trots

De voormalige kantoren van het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeentelijke diensten worden getransformeerd naar appartementen van 40 tot 70 vierkante meter. Voor Europoint2 praten we over 420 appartementen. De toren is 96 meter hoog en heeft 21 verdiepingen. Per week wordt er door Giesbers een verdieping aangepakt. De renovatieklus begon in maart van dit jaar. “Er wordt met passie en trots gewerkt. Dat merk je overal en dat draagt bij aan de kwaliteit maar ook aan de betrokkenheid.”

COMAP is terug

COMAP is terug, alhoewel … feitelijk is COMAP nooit weggeweest maar werden de activiteiten waargenomen door VSH. Vanaf 1 januari 2018 is COMAP terug, met een geschiedenis die teruggaat naar 1947, als zelfstandige entiteit op de Nederlandse markt. Met een eigen vestiging in Nederland.

Aansluitregelingen, regeltechnieken, vloerverwarming, radiator appendages, leidingsystemen, waterbehandeling … COMAP biedt totaaloplossingen waarbij energie-efficiëntie van gebouwen de leidraad vormt. Anders gezegd: lagere energiekosten en een hoger comfort. Chris Hartenberg benadrukt de noodzaak van de lange termijn.

“Wij zitten nu in een hoogconjunctuur maar onvermijdelijk verandert dat weer. Wanneer weet je nooit maar in onze optiek is van groot belang dat je investeert in relaties zodat je ook in wat mindere tijden elkaar kan helpen. Duurzaamheid slaat niet alleen op milieu maar vooral op de verhouding die je met andere partners in de keten onderhoudt. Je moet weten wat je aan elkaar hebt en dan biedt dat voor alle partijen voordeel.”

Lee Towers

Lee Towers had het in zijn stoutste dromen waarschijnlijk niet gedacht maar in de loop van 2019 heeft Rotterdam er een juweeltje bij. Met zijn naam erop. Een icoon voor de stad, in meer dan één opzicht.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement