Wiha presenteert op Bouwbeurs nieuwste ontwikkelingen

Geplaatst op 11 januari 2019 door Redactie

Wiha Werkzeuge GmbH producent van handgereedschappen kijkt er naar uit om haar brede portfolio aan innovatieve handgereedschappen en noviteiten tijdens de Bouwbeurs in Utrecht van 4 t/m 8 februari 2019 te kunnen presenteren. De focus zal komen te liggen op productinnovaties op het gebied van tangen, bits en schroefgereedschappen die op de eindgebruiker zijn afgestemd. Ook inbegrepen is speedE®. De eerste schroevendraaier ter wereld van Wiha heeft sinds de lancering in 2018 in de hele industrie voor sensatie gezorgd.

Naast het verhogen van de efficiëntie en ergonomische toepassingen biedt het brede programma echte voordelen voor de gebruiker resp. duidelijk merkbare en zichtbare meerwaarde op het hoogste niveau. De volgende ontwikkelingen behoren tot de hoogtepunten voor beursbezoekers in Utrecht:

Het nieuwe Wiha bit concept

De onderverdeling van het Wiha bitassortiment in nog maar drie kleurgemarkeerde categorieën betekent een radicale vereenvoudiging van het kiezen. Alle Wiha bits zijn bovendien voortaan geschikt zowel voor normale schroefwerkzaamheden als voor gebruik met impact- en slagschroevendraaiers. Het nieuwe bitconcept leidt de gebruiker binnen de kortste keren via een extreem eenvoudige classificatie aan de hand van de vorm van de schroef naar de juiste bit. Een nieuwe, door Wiha gepatenteerde bittechnologie voorziet daarnaast, door de verlengde torsiezones van de nieuwe bits, in een ten 120 keer langere levensduur – ten opzichte van bv. Wiha Standard bits. Om de bits eenvoudiger terug te kunnen vinden, laten speciale UV-coatings de blauwe, gele en rode bits fluorescerend "oplichten" wanneer ze met een geschikte lichtbron worden beschenen, zoals bv. de Wiha zaklamp.

Tangsleutel Classic - De knoploze oplossing voor krappe locaties

Het instellen van de vereiste sleutelmaat direct op het werkstuk, zonder druk op de knop, maakt het werken sneller en gemakkelijker. Slijtage en beschadiging van gevoelige oppervlakken wordt door de zeer gladde en parallel bewegende bekken geminimaliseerd. Dankzij de tot wel tienvoudige handkrachtversterking worden pers- en buigwerkzaamheden een stuk gemakkelijker en wordt de belasting op spieren en pezen verminderd. Nog een pluspunt is het ratelprincipe. De openingsslag van de bekken maakt sneller schroeven mogelijk door eenvoudig "overglijden". Daardoor wordt ook de toegankelijkheid van krappe locaties aanmerkelijk verbeterd. Verdere bijzonderheden zijn de zelfklemming vanaf sleutelmaat 17 en de met de knoploze werking samenhangende bedienings- en toepassingsmogelijkheden voor zowel rechts- als linkshandigen.

speedE® – de eerste E-schroevendraaier van Wiha

"Drive with speed, fix with feeling" – met deze slogan belooft Wiha gebruikers van speedE® , 's werelds eerste E-schroevendraaier van Wiha, dat ze hun schroefklussen minimaal dubbel zo snel kunnen voltooien. Een elektromotor ondersteunt het indraaien van schroeven – tot 0,4 Nm om zo het materiaal te beschermen. De bewust fijn afgestelde krachtoverdracht- en momentcontrole in de elektrische stand betekent in het bijzonder bij gevoelige schroefwerkzaamheden een belangrijk voordeel voor de gebruiker. Handmatig en met volledig controle kan de schroef vervolgens verder worden gefixeerd, net zoals bij een normale schroevendraaier. Een innovatieve, elektrische ratelfunctie ondersteunt de gebruiker daarbij. Het wereldwijd unieke drietrapsproces van speedE® maakt aanmerkelijk sneller, efficiënter en tegelijkertijd gecontroleerder en gezonder werken mogelijk. Een geïntegreerd LED lampje zorgt ervoor dat gebruikers ook in het donker uitstekend kunnen werken met speedE®. Zowel qua afmetingen als gewicht is speedE® vergelijkbaar met een "normale" schroevendraaier.

Beursbezoekers kunnen zichzelf op de internationale Bouwbeurs overtuigen en laten inspireren door de vindingrijkheid van de gereedschapproducent uit het zuiden van Duitsland. Wiha kijkt ernaar uit geïnteresseerd vakpubliek te ontmoeten in hal 12 B053!