Wiha Gezondheidsinitiatief 2017 staat garant voor informatie, voorlichting en verrassingen

Geplaatst op 20 maart 2017 door Redactie

Ergonomie, bescherming van de gezondheid en veiligheid. Trefwoorden, die normaalgesproken niet als eerste bij je op zouden komen in relatie met handgereedschap. Wiha wil dat veranderen. De handgereedschapfabrikant kondigt voor 2017 onder het motto 'I feel Wiha' een "gezondheidsoffensief" aan, dat in de vorm van een campagne in alle media- en informatiekanalen zowel gebruikers als vakhandel moet bereiken. Als enige fabrikant in haar branche pakt Wiha de onderwerpen ergonomie en gezondheid actief op. Informatie en kennis delen, bewustzijn creëren en advies aanbieden – dat zijn slechts een paar van de aangekondigde bouwstenen achter deze langlopende actie, die Wiha het komende jaar gaat realiseren.

Wanneer men ingaat op de uitnodiging om zich op de in februari gelanceerde website www.i-feel-wiha.com te informeren, duikt men direct middenin de Wiha gezondheidswereld. Het rode kruis in het campagnelogo geeft de richting aan en accentueert waar het hier om gaat: de onderwerpen ergonomie en gezondheid.

En het is niet alleen de wereldwijd voor het eerst aan een handgereedschapfabrikant verleende AGR-onderscheiding (Aktion Gesunder Rücken e.V.) die voor de fabrikant aanleiding was om zich juist daar intensiever mee bezig te houden. Jarenlange ervaring bij de ontwikkeling van handgereedschap met inachtneming van en onderzoek naar ergonomische principes zijn eveneens drijvende krachten achter deze stap. Daarbij komen de resultaten uit de intensieve samenwerking met instituten en professionals uit de wetenschappelijk-medische sector. Nu wil men een stap verder gaan en deze kennis delen.

"Wij willen de voordelen van ergonomisch handgereedschap onder de aandacht brengen van gebruikers en de vakhandel, tegemoet komen aan hun toenemende belangstelling daarvoor en ze op weg helpen op het nog niet zo algemeen verbreide thema "behoud van de gezondheid van de gebruikers" en ze daarin actief ondersteunen. Dankzij ons directe contact met gebruikers, weten wij dat wij daarmee een niet te stoppen trend volgen en met het oppakken daarvan precies de roos treffen." aldus Mario Sommer, marketingmanager van Wiha.

De bundeling van allerlei maatregelen en acties om dit doel te bereiken, monden uit in het "Wiha Gezondheidsoffensief 2017". "Bewustzijn creëren. Informatie aantrekkelijk en emotioneel positioneren. Communicatie universeel en ontvangergericht aanbieden. Deskundig voorlichten en toepassingsgericht opleiden. Dat zijn de fundamentele bouwstenen om mensen ontvankelijk te maken en een basisbegrip te creëren, dat het voor alle betroffenen en in dit onderwerp geïnteresseerde mensen een geweldige kans kan zijn." gaat Sommer verder.

Met acties op maat en bijpassende concepten moeten alle hefbomen in beweging worden gezet, om aan de behoeften van de gebruikers, de vakhandel en ten slotte de gereedschapmarkt tegemoet te komen.

Wiha belooft een campagne, die humoristisch-informatief, begrijpelijk en in een dicht bij de mensen staande setting is vormgegeven, zoals bv. "de dokter van hiernaast", om het "directe contact" met de gebruikers waarborgen. I feel Wiha – het gaat van start.