‘Werken op tijden dat het uitkomt’

Geplaatst op 20 december 2019 door Redactie

„Eigenlijk heb ik heel toevallig Roamler Tech leren kennen”, vertelt Mohamed Achahbar, monteur voor Roamler Tech en eigenaar Achahbar Netwerk. „Een kennis van mij monteert ook voor dit bedrijf en die kwam bij mij de Toon van Eneco installeren. Dat wil ik ook kunnen, dacht ik, want ik had altijd al interesse in techniek. Hoe kan ik dat leren? Zo kwam ik als zzp-er bij Roamler Tech terecht. Daar heb ik een opleiding en trainingen gehad en heb ik de benodigde certificaten behaald om als monteur aan de slag te kunnen.”

Roamler in Amsterdam is de overkoepelende organisatie waar drie onderdelen onder vallen: Roamler Retail voor winkels, Roamler Care voor de thuiszorg en Roamler Tech voor het uitvoeren van in-home installaties. „Roamler is in 2011 begonnen in de retailsector. Traditioneel gingen de vertegenwoordigers van grote merken bij winkels langs om te controleren of hun producten goed in de schappen stonden”, vertelt Micha Willemse, algemeen directeur Roamler Tech.

„Dat wil ik ook kunnen, dacht ik, want ik had altijd al interesse in techniek. Hoe kan ik dat leren?”

 „Dat zou makkelijker moeten kunnen, was de gedachte. Daar is toen een platform met een app voor ontwikkeld, zodat dit door consumenten gedaan kan worden. Die zijn toch al in de winkel en kunnen zo snel en makkelijk controles uitvoeren, zodat de vertegenwoordiger zich op andere taken kan richten. De consument verdient zo geld tijdens het boodschappen doen. Het in kaart brengen van de winkels door consumenten draait inmiddels in negen landen. We dachten toen: dit kunnen we ook voor de installatiebranche opzetten. Hiermee zijn we 2,5 jaar geleden gestart als Roamler Tech.” Roamler Tech voert namens grote opdrachtgevers klussen uit in onder andere telecom, smart home en CV. „Binnenkort starten we met de installatie van laadpalen aan huis”, aldus Willemse. „We verzorgen ook de slimme brievenbussen van MYPO voor pakketten”, vertelt Achahbar. „Daar kan de bezorger de pakketten achterlaten door via een code de brievenbus te openen. De klant hoeft niet meer thuis te blijven voor de bezorger.”


Trainingen

„Wij regelen namens Eneco de installatie van de Toon thermostaten”, zegt Willemse. „Daar heb je monteurs voor nodig die over de benodigde certificaten beschikken, waaronder NEN-3140. We begeleiden de monteurs en zorgen dat ze alle certificaten hebben om dit werk te mogen doen. We geven de trainingen bij ons bedrijf in Amsterdam. Een ervaren monteur geeft uitleg hoe de installatie uitgevoerd dient te worden.”

„Wij regelen namens Eneco de installatie van de Toon thermostaten. Daar heb je monteurs voor nodig die over de benodigde certificaten beschikken, waaronder NEN-3140.”

Behalve de Toon en CV onderhoud voor Eneco verzorgt Roamler Tech ook andere installaties, waaronder de e-bike Track & Trace unit van de ANWB, de slimme alarminstallatie Veilig van Huis van de ANWB, modeminstallatie voor Oxxio en de Ring deurbellen met camera en wifi van Coolblue. „De klant ontvangt het te installeren pakket thuis en één van onze monteurs komt langs om het pakket samen met de klant uit te pakken en te installeren, precies op de dag en het tijdstip dat het de klant uitkomt, 12 uur per dag, 7 dagen in de week”, legt Willemse uit.”

Kans aangepakt

„Ik had nooit verwacht dat ik dit werk zou gaan doen”, laat Achahbar weten. „Ik wilde altijd al in de techniek, maar op het mbo heb ik een andere opleiding gedaan. Ik ben heel blij dat ik nu monteur ben. Ik kreeg deze kans en die heb ik met beide handen aangepakt. Tijdens de trainingen heb ik heel veel informatie gekregen en daarna ben ik een paar keer mee geweest met een ervaren installateur om te zien hoe het in de praktijk werkt.

„Wij zijn als Roamler Tech het platform waar vraag en aanbod samenkomt.”

Het voordeel van werken voor Roamler Tech is dat ik heel flexibel kan werken. Als andere baan heb een privé-spa, maar daar heb ik niet de hele dag werk in. In mijn vrije tijd doe ik klussen voor Roamler Tech. Ik kan de opdrachten oppakken die ik wil doen op een tijd dat mij het uitkomt. Sinds ik voor Roamler Tech werk, ben ik zoveel dingen tegengekomen waar ik zelf slimmer van geworden ben.” Achahbar heeft veel voldoening van zijn werk. „Als ik de blije gezichten van de klanten zie als de apparatuur geïnstalleerd is, dan ga ik met een goed gevoel weg.”

Vraag en aanbod

„Wij zijn als Roamler Tech het platform waar vraag en aanbod samenkomt”, laat Willemse weten. „We hebben voldoende goed opgeleide monteurs en we zorgen ervoor dat we genoeg klussen voor hen hebben, ondertussen ruim 10.000 per maand. Vooral de standaard klussen als onderhoud aan de cv, de cv-entreebeurten en de installatie van slimme smart home apparatuur zijn heel geschikt, omdat die volgens een bepaald protocol uitgevoerd kunnen worden. De installatiestappen zijn voor ons goed na te kijken.”

Flexibel werken

„Onze monteurs hebben een app op hun telefoon waar de opdrachten in staan”, legt Willemse uit. „De monteur ziet alleen die opdrachten waar hij voor gecertificeerd is en de training voor gehad heeft, dus die hij probleemloos kan uitvoeren. Via de app kan de monteur een opdracht accepteren en daarna bij de klant uitvoeren. Hij gaat door een script met vragen en voert de opdracht stapsgewijs uit. Hij maakt ook foto’s van de installatie, zodat wij altijd kunnen nakijken of het werk goed uitgevoerd is. De monteur wordt binnen 48 uur door ons uitbetaald. Hij is heel flexibel en kan zelf kiezen op welk tijdstip hij werkt en hoeveel hij werkt. We hebben veel monteurs die dit er naast hun andere baan bij doen. Er zijn veel zzp-ers die overdag tijd over hebben, of die bijvoorbeeld ’s avonds, in het weekend of in vakanties willen werken om bij te verdienen. Ook voor de klant is dit concept heel flexibel. Die kan zelf aangeven wanneer hij wil dat er een monteur komt. Dat is prettig voor de klant.”

Expertise

„Iedere job wordt nagekeken en dat is goed”, vindt Achahbar. „Dat houdt je scherp. Er worden ook onaangekondigde inspecties door zeer ervaren monteurs in het veld gedaan. Verder hebben we een Whatsappgroep per project waar we technische vragen kunnen stellen. Stel dat je onderweg een keer vastloopt bij een installatie dan kunnen we terugvallen op elkaars expertise of die van de heel ervaren technische monteurs. Zo kunnen we elkaar helpen.”

Roamler Tech monteur worden

Roamler Tech is het eerste platform voor technische professionals. Elke dag staan er in de app honderden opdrachten namens grote bedrijven in Nederland klaar. Installateurs die naast hun werk nog willen bijverdienen kunnen ook een Roamler Tech monteur worden. Het werkt heel eenvoudig. Ze melden zich aan via de website: www.roamlertech.nl.


Reacties

Redactie Installatietotaal

4 september 2020 om 12.04 uur

Beste Karin, Zou je jouw e-mailadres en/of telefoonnummer willen mailen aan redactie@dero.nl? Dan zorgen wij ervoor dat Roamler Tech contact met jou opneemt.

Karin Groot

4 september 2020 om 11.13 uur

Beste Wilma, Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp dat Roamler Tech een protocol heeft. Maar wat als dat protocol niet wordt nageleefd? U beschrijft een werkwijze die ik NIET herken. Ik wil op deze plaats niet met modder gooien, maar ik krijg Roamler Tech niet te spreken (7 telefoontjes waarvan 5 een voicemail en 2 keer een persoon die niets kan/mag/wil) en ook via de chat kom ik niet verder (in 20 minuten 3 nietszeggende reacties van een medewerker). Ik wil mijn klacht persoonlijk met Roamler Tech bespreken. Hoe ik met Roamler Tech in contact?

Micha Willemse

28 augustus 2020 om 12.22 uur

Beste Karin, Dank voor je reactie en goede vraag! Monteurs kunnen alleen voor bepaalde opdrachten aan de slag als ze aantoonbaar ervaring hebben in dat vakgebied. Dus bijvoorbeeld een NEN-3140 VP certificaat voor elektrotechnische klussen of een afgeronde installatietechniek opleiding voor CV gerelateerde opdrachten. Alle monteurs die opdrachten via ons platform willen uitvoeren spreken wij vooraf persoonlijk waarbij we certificaten, diploma's en relevante ervaringen controleren. Daarnaast is het bij de werkzaamheden zo dat de klant met een handtekening in de app van de monteur bevestigt dat de werkzaamheden naar behoren zijn uitgevoerd. En tenslotte wordt iedere opdracht door de monteur in onze app vastgelegd en vindt er een 100% controle plaats dooor een support team. Beantwoordt dit jouw vraag?

Karin Groot

28 augustus 2020 om 11.27 uur

Wordt de werkwijze zoals beschreven in dit artikel altijd opgevolgd? Dus: uivoeren opdracht volgens script/ foto's/ controle? Hoe weet Roamler Tech dat de klant tevreden is? Kun je d.m.v. trainingen monteur worden als je uit een ander vakgebied komt? Dus: hoe kundig zijn de monteurs?

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement