Wereldprimeur: Uponor presenteert de elektrische vloerverwarming Comfort E

Geplaatst op 09 oktober 2017 door Redactie

Uponor, producent van onder andere hoogwaardige oplossingen voor verwarmen/koelen én voor drinkwaterinstallaties, presenteert het nieuwe elektrische vloerverwarmingsprogramma Comfort E.

Het Uponor Comfort E elektrische vloerverwarmingsprogramma bestaat uit twee uitvoeringen. Voor een vloerafwerking met keramische of gietvloeroplossingen (nat systeem) bestaat Comfort E uit een mat waarbij de dubbel geïsoleerde draad over de volledige lengte aan de mat is vastgenaaid. Dit maakt de verwerking eenvoudiger en sneller.

Voor een vloerafwerking met o.a. parket, laminaat of tapijt bestaat Comfort E uit een aluminium isolatiemat met daarop bevestigd de verwarmingsdraad. Deze uitvoering is zeer geschikt voor snel meer comfort zonder breek- en hakwerk.

De Comfort E aluminiummatten worden direct onder bijvoorbeeld het laminaat aangebracht en verbonden met de bijbehorende ruimtethermostaat. Beide systemen zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als bij renovatie.

Beide uitvoeringen onderscheiden zich door de geringe opbouwhoogte en de snelle montage. Doordat de kabel over de volle lengte van het product aan de matten bevestigd is, wordt een optimale warmteverdeling en een minimale reactietijd van het verwarmingssysteem bereikt. Dit resulteert in meer comfort en energiebesparing.