Wereldprimeur: Conduct lanceert PVtube

Geplaatst op 21 september 2021 door Redactie

Conduct Technical Solutions, ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van PV-installatie benodigdheden, lanceert haar nieuwste product, PVtube. Met de PVtube is het mogelijk om zonnepaneel bekabeling luchtdicht en brandveilig door een dak van een woonhuis, stal of bedrijfspand te voeren. Met deze oplossing biedt Conduct een wereldprimeur.

Dakdoorvoer en de steeds strenger worden normen

Door de toenemende behoefte aan veilige zonnepaneelinstallaties én de sinds 1 januari 2021 geldende BENG-norm is de verplichting om DC-bekabeling gescheiden en luchtdicht door de gebouwschil te voeren een feit. Om de van het dak afkomende bekabeling volgens de NPR5310 gescheiden en volgens BENG luchtdicht naar binnen te voeren, introduceert Conduct de PVtube.

‘’In het huidige tijdperk van duurzaamheid zoeken installateurs naar innovatieve en kwalitatieve oplossingen die voldoen aan de normen, optimale energiezuinigheid en gemakkelijk te zijn installeren. Wij zijn daarom enorm trots op ons nieuwste innovatie, waarmee wij wederom een stap zetten naar meer brandveiligheid van PV-installaties”, aldus Pieter Kremer, directeur Conduct Technical Solutions.

Hoe werkt het?

PVtube voorziet in deze strenger wordende richtlijnen door middel van twee afgesloten - door buizen gekoppelde - doorvoerkappen. Deze kappen sluiten door middel van rubberen ringen af tegen het dakbeschot. Hiermee wordt voldaan aan de luchtdichtheid langs de buizen. De toepassing van wartels verschaft de luchtdichtheid dóór de buizen. Deze buizen zijn standaard overeenkomstig NPR 5310 op een hartafstand van 10cm geplaatst.

Eenvoudige installatie

Ter vereenvoudiging voor de installateur is de PVtube op twee manieren te installeren. Door gebruik van de meegeleverde hartafstand sticker kan er gekozen worden voor het boren van twee afzonderlijke 35mm gaten. Ook kan er gekozen worden voor het boren van een 152mm gat waarna de PVtube razendsnel geplaatst wordt in combinatie met de door Conduct optioneel meegeleverde RockWool isolatiecilinder. PVtube is verkrijgbaar bij de landelijk dekkende PV-groothandel.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement