Weishaupt Lucht/water-split-warmtepomp WWP LS (tot 16 kW)

Geplaatst op 01 februari 2019 door Redactie

De nieuwe Weishaupt split-warmtepomp WWP LS bestaat in vier vermogens van 8 tot 16 kW. Ze onderscheiden zich door hun hoge efficiëntie met een COP tot 3,8 (A2/W35). Bovendien zijn ze extreem stil en zeer makkelijker te bedienen.

BlueFin-verdamper

De buitenunit beschikt over een verdamper met speciale BlueFin-bedekking. Deze zorgt voor een hogere corrosiebescherming en lage vuilzafzetting. Het pareleffect van deze bedekking zorgt voor een optimale ontdooiing. De ontdooifunctie is zelflerend.

Compressor met dubbele zuiger

De compressor met dubbele zuiger onderscheidt zich door een stille werking en een lange levensduur. De werkingsgeluiden worden tevens door een ontkoppelde geluidscabine verder gereduceerd.

Hoogefficiënte ventilator

De borstelloze energiebesparende motor van de ventilator staat garant voor een hoge efficiëntie en een lange levensduur.

Silent Mode

Via de speciale werking in “Silent Mode” wordt het toerental voor bijv. ‘s nachts gereduceerd om het geluidsniveau tot een minimum te reduceren. De warmteproductie wordt hierdoor niet belemmerd.

Condensaatkuip zonder elektrische verwarming

De condensaatafvoer via optimaal gepositioneerde openingen garandeert de bedrijfszekerheid tot -20 °C.
Geen extra verwarmingselement nodig en dus geen extra stroomverbruik.

Binnenunit

In de binnenunit zijn volgende componenten geïntegreerd: condensor met diffusiedichte warmte-isolatie, expansievat, veiligheidsset met ontluchtingssysteem, slibafscheider, hoogefficiënte circulatiepomp voor verwarming en warm water met drie-weg-ventiel met hoogwaardige dichting. Daarnaast bevat de binnenunit de volgende elektrische componenten: aansluiting tweede warmtegenerator voor verwarming en warm water, debietsensor, aanvoer- en retoursensoren, LED-functiebalk alsook bedieningsmodule met hoogwaardig kleurendisplay.

Intuïtief regelcomfort

De nieuwe regelaar met kleurendisplay volgt het beproefde Weishaupt-principe “Draaien en drukken”. Dankzij de nieuwe inbedrijfstellingsassistent gebeurt deze handeling bijna automatisch. Instelwaarden kunnen via een kleurendisplay met duidelijke tekstweergave geraadpleegd worden waardoor veel tijd en dus ook kosten bespaard worden.

Koeling seriematig

Zowel de stille als de dynamische koeling is al met de hoogwaardige standaarduitrusting mogelijk.
Op deze warmtepompen geldt een ISDE subsidie tot € 2.500,-
Weishaupt producten worden in Nederland geleverd door Monarch Nederland B.V.