Webinar Samen veilig doorwerken gemist? Kijk het hier terug!

Geplaatst op 01 april 2020 door Redactie

Sinds vrijdag is het protocol Samen veilig doorwerken van kracht. Maar hoe kun je veilig doorwerken? Hoe houd je 1,5 meter afstand als je samen in een bedrijfsbus of in de schaft zit?

Dinsdag 31 maart organiseerde Bouwend Nederland samen met Techniek Nederland een webinar waarin tekst en uitleg wordt gegeven bij het protocol. Meer dan 2300 deelnemers waren er online bij en inmiddels hebben meer dan 3000 mensen het webinar teruggekeken. De vragen uit het webinar - zo'n 400 - zullen teruggekoppeld worden aan de Coronahelpdesk van Volandis en aan Bouwend Nederland Advies. De meest voorkomende vragen kunt u o.a. vinden in het overzicht van veelgestelde vragen op www.bouwendnederland.nl/corona.

Heeft u het webinar gemist? Geen probleem! U kunt het hier terugkijken op een moment waarop het u uitkomt.

Tijdens de coronacrisis werken we zoveel mogelijk door. Dat is belangrijk voor je bedrijf, voor de sector en voor het land. Maar op de bouwplaats en op het project staan gezondheid en veiligheid natuurlijk altijd voorop.

Het webinar geeft antwoord op vragen als:

  • Werken op 1.5 m afstand. Hoe doe je dat?
  • Kunnen werknemers samen in een busje?
  • Hoe regel je veilig de lunchpauze?

Tijdens het webinar krijg je deskundige informatie van een arbeidshygiënist en een arbeidsepidemioloog. Theo-Jan Heesen (ArboTechniek) en Johan Timmerman (Volandis) lichten het protocol toe. Je kunt rekenen op praktische tips waarmee jouw medewerkers veilig kunnen werken. Bovendien beantwoorden Johan en Theo-Jan de vragen van kijkers.

Veilig werken in de techniek- en bouwsector

Voor meer info over hoe u uw dag kunt indelen als u werkzaam bent in de technische installatie- en bouwbranche kunt ook de dagindeling voor de vakman downloaden via de website van de Coronahelpdesk voor de Bouw en Techniek.

Inmiddels is er ook een Protocol 'Samen veilig doorwerken' opgesteld deze kunt u hier downloaden.
Dit protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten, en alle werkenden over veilig werken tijdens de coronacrisis. Ook aan bod komt de manier waarop werkzaamheden bij mensen thuis veilig doorgang kunnen vinden. Het protocol is door Bouwend Nederland en Techniek Nederland aan het ministerie van BZK aangeboden en in het overleg met de Ministers van BZK en I&W met diverse andere bouwbranches en vakbonden aangevuld en vastgesteld.

Bron: Bouwend Nederland

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement