‘We willen niet altijd voorop lopen’

Geplaatst op 16 juli 2019 door Redactie

Of het nu gaat om airconditioning, ventilatie, warmtepompen, appendages of gereedschappen … Clima Direct heeft alles in huis voor de klimaat-installateur. Op alle fronten producten van hoogstaande kwaliteit maar er is meer waardoor Clima Direct al jaren sterk blijft groeien. Een combinatie van technische kennis, een club goed geschoolde medewerkers en last but not least relatiebeheer op hoog niveau.

Uiteindelijk begint alles met de manier waarop je met je klanten omgaat. Van het kopje koffie bij binnenkomst tot en met het op tijd leveren van de juiste spullen en waar nodig ondersteuning bieden waar de klant echt wat aan heeft. Michel Pruyt, directeur van Clima Direct, loopt al bijna twee decennia mee in de installatiebranche. Een enthousiaste ondernemer met een duidelijke visie. “Uiteraard houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten maar wij willen niet altijd voorop lopen. Nieuwe producten eerst testen in de praktijk en pas, als wij en de klant de overtuiging hebben dat het goed zit, toevoegen aan ons assortiment.”

Stabiliteit en zekerheid

In de optiek van Michel Pruyt spelen stabiliteit en zekerheid een belangrijke rol bij de ontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe producten maar ook bij de ontwikkeling van de onderneming. “We zitten al jaren in de airconditioning en daar hebben we ventilatie en warmtepompen aan toegevoegd. Wil je je klanten, ook op die terreinen, ontzorgen dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je medewerkers verstand van zaken hebben.

“Neem een warmtepomp. Een toenemende vraag, maar ook een ontwikkeling waar menig installateur nog wat tegen aan zit te hikken.”

 Van technische ondersteuning tot en met het in bedrijfstellen. Neem een warmtepomp. Een toenemende vraag, maar ook een ontwikkeling waar menig installateur nog wat tegen aan zit te hikken. Dat is jammer en niet nodig. Wij helpen de installateur op allerlei manieren waarmee hij een hogere omzet kan genereren, ook als het gaat om warmtepompen. We leiden hem op, gaan een, twee of drie keer mee naar een project en dat pakt heel goed uit. Voordeel voor alle partijen.”


Nieuw magazijn

Clima Direct groeit hard en dat zal nog wel even doorgaan, zo is de verwachting van Michel Pruyt. De groei heeft ertoe geleid dat er deze maand een nieuw magazijn (3800 vierkante meter) in gebruik is genomen. Het pand zit op een paar honderd meter van de vestiging aan de Nikkelstraat.

Michel Pruyt: “Zo krijgen we enerzijds wat meer kantoorruimte en anderzijds zijn we in staat om onze logistieke prestatie te verhogen. Met andere woorden: nog kortere levertijden en veel langere besteltijden.” De vestiging aan de Nikkelstraat behoudt wel zijn afhaalfunctie.

Verbeteren

Ook op tal van andere punten werkt Clima Direct hard aan het verbeteren van haar eigen prestaties. Zo wordt het automatiseringsniveau naar een hoger peil getild en is er veel aandacht voor de digitalisering. “Investeren in dit soort ontwikkelingen is niet alleen nodig maar draagt verder bij aan de ontzorging van onze klant.

“Wij helpen de installateur op allerlei manieren waarmee hij een hogere omzet kan genereren.”

Die moet kunnen doen waar hij goed in is en zich focussen op zijn corebusiness. Wij helpen hem daarbij. Ander voordeel, meer zijn algemeenheid, is dat wij niet in artikelen denken maar in totaaloplossingen. Meedenken en als partner voor je klant fungeren, daar gaat het om. Alles gericht op klimaatsystemen die zorgen voor een comfortabel en duurzaam binnenklimaat.”

Uitdagingen

De ontwikkelingen gaan snel maar dat werkt in de visie van Michel Pruyt alleen maar motiverend en stimulerend. “Ik zeg wel eens, never a dull moment bij een groothandel. En dat maakt deze business meestal leuk, soms spannend maar altijd met meer dan voldoende uitdagingen.” Clima Direct biedt een ijzersterk totaalpakket op het gebied van klimaat- en ventilatietechniek en levert op elke gewenste locatie door de gehele Benelux.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement