‘We leveren bijna alles behalve de units’

Geplaatst op 23 december 2020 door Redactie

„We leveren zowat alles op het gebied van HVAC, behalve de units en koelgassen”, zegt Max Koorneef, sales manager bij Linum Europe. „Het is een bewuste keuze om een grote voorraad te hebben. In het begin van het jaar doen we de basisbestellingen om de voorraad aan te leggen. De beweegreden is dat we in de rest van het jaar niet willen misgrijpen. Dat is een goede keus gebleken toen in maart alles anders werd door het coronavirus. Door corona is er veel vraag op de markt. Sommigen willen onze hele voorraad opkopen. Dan moeten we helaas nee zeggen, want onze bestaande klanten die hun vaste bestellingen hebben, gaan uiteraard voor.”

„We zijn een bedrijf dat voortkomt uit koelvitrines”, zegt Koorneef. „En we zijn ons verder gaan ontwikkelen in de grootkeukenmarkt. Het assortiment wordt nog steeds uitgebreid. We leveren alles op het gebied van HVAC-aansluitingen behalve koelgassen en units. Met uitzondering van de mobiele airco’s. Die hebben we ook aan het begin van het seizoen ingekocht en die verkopen we in het hoofdseizoen.

„Als we aan kunnen geven dat de klant het bestelde artikel morgen of overmorgen in huis kan hebben, sta je toch wat sterker.”

Verder hebben we alles, van gereedschap en bevestigingsonderdelen tot aan schoonmaakmiddelen.” Zo levert Linum Europe onder andere: Inoac voorgeïsoleerde koelleidingen, Big Foot Systems frames en montagebalken, kabelgoten, balken, wandkonzolen, trillingsdempers, Alixo dakdoorvoeren en wanddoorvoeren, Yellow Jacket apparatuur en gereedschap, Air Wing luchtstroomverdelers, Zip-clip ophangsystemen, en Air Alixo onderhoudsproducten.

Nooit misgrijpen

„We hebben deze grote voorraad omdat we snel willen leveren”, geeft Koorneef aan. „Als we aan kunnen geven dat de klant het bestelde artikel morgen of overmorgen in huis kan hebben, sta je toch wat sterker. Door in het begin van het jaar groot in te kopen, hebben we hier nu minder last van. In de meest ideale situatie lopen bestellingen in elkaar door. Maar nu is het zo dat waar je normaal 4 tot 6 weken levertijd had, dat nu 3 maanden is geworden. Voor ons is het een gouden kans om toch snel te kunnen leveren vanuit ons centrale magazijn. De bedrijfsfilosofie van de eigenaar is dat je niet mis mag grijpen gedurende het hele jaar.”

Advies

„De voornaamste producten die de installateur nodig heeft zijn voorgeïsoleerd koper, montagebalken en wandkonzolen”, laat Koorneef weten. „De grotere frames stellen we zelf samen. Op een invulformulier staat de informatie van de unit die op het dak komt te staan, die wij van onze klanten of voorschrijvende bureaus ontvangen. Onze specialisten adviseren de installateur graag over welk frame het beste geschikt is. Ze doen calculaties om te berekenen welk gewicht het dak kan hebben en wat de windbelasting en trillingsdemping is. Op basis daarvan rolt er een advies uit. Ook zijn bestekteksten en BIM-data op aanvraag beschikbaar. We hebben een aantal maten in dwarsleggers, eindbalken en voeten.

„Met de installateurs overleggen we over wat ze in ons assortiment missen. We vinden dat belangrijk, want zij zijn de mensen uit de praktijk.”

De verschillende onderdelen maken het frame. Omdat we de individuele onderdelen op voorraad hebben, kunnen we inspelen op de gewenste maat; ook als een onderdeel er even niet is. We komen altijd met een alternatief. Stel de anderhalve meter eindbalken zijn er even niet, dan kunnen we eindbalken van 1 en 2 meter aanbieden. De klant wordt altijd bediend.” Buitenunits worden op verschillende wijze geplaatst, van stoeptegel tot montagebalk. „De installateur kiest vaak wat hij gewend is om mee te werken”, aldus Koorneef. „Als dat een stoeptegel of geïmpregneerd hout is, dan doet hij dat. Dat is ook aanmerkelijk goedkoper. Een professioneler uitstraling wordt echter verkregen door de installatie op montagebalken te plaatsen. En bij grotere werken op regelbare frames die nodig zijn om het gewicht te kunnen dragen.”

Zo goed mogelijke bedienen

Het hoofdkantoor van Linum Europe zit in België. Daar is ook het centrale magazijn gevestigd. Alle producten worden vanuit dat magazijn geleverd. Vanuit het kantoor in Ridderkerk wordt de Nederlandse markt aangestuurd. Verder zijn er kantoren in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. „Wij zijn een voorraadhoudende distributeur voor grote en de kleinere bedrijven”, aldus Koorneef. „Alle voorraad wordt vanuit België verzonden.

„Uiteraard is er altijd ruimte voor nieuwe klanten.”

Ons streven is om het klantenbestand dat we hebben, zo goed mogelijk te bedienen. Als er echt krapte is op de markt, dan verkopen we liever aan 100 installateurs elke week of elke maand artikelen dan in één keer een grote slag te slaan bij de verkoop van één nieuwe klant die misschien maar één keer bij ons bestelt. Maar uiteraard is er altijd ruimte voor nieuwe klanten. Die zijn altijd welkom. We overleggen graag over de mogelijkheden die wij kunnen bieden.”

Mening installateur

„Met de installateurs overleggen we over wat ze in ons assortiment missen”, laat Koorneef weten. „We vinden dat belangrijk, want zij zijn de mensen uit de praktijk die dagelijks met onze producten werken. Wat zij vragen, vullen we aan. Als we nieuwe producten hebben, dan maken we eerst een rondje langs de installateurs om te horen wat ze ervan vinden en of ze er iets mee kunnen. We weten dat we niet de enigen zijn met wandbeugels. Maar wij hebben wel alles in huis voor montage, zodat we heel complete pakketten kunnen bieden. Als we een berekening voor een frame maken, dan kunnen we ook de berekening meenemen voor de dempingsveren. Die presenteren we dan ook aan de klant. Zo komen we tot een totaalpakket.”

Nieuwe locatie

Het hoofdkantoor in België is in juli verhuisd naar een nieuwe locatie. „Dit nieuwe magazijn, inclusief kantoren, biedt Linum Europe de kans om efficiënter te kunnen werken. De Linum Group groeit, en dan zijn ook binnen de organisatie aanpassingen nodig om alles zo optimaal mogelijk te laten functioneren”, legt Koorneef uit. „Er vindt nu meer en meer overleg plaats tussen de vestigingen en hoofdkantoor om als groep goed samen te kunnen werken en onze klanten, in welk land dan ook, het beste te kunnen bieden. We hebben veel opgehangen aan de verhuizing. Ons logo en onze catalogus zijn vernieuwd. Het is allemaal frisser, strakker en moderner geworden.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement