Waterzijdig inregelen sleutel tot efficiëntie, comfort en energiebesparing

Geplaatst op 10 maart 2023 door Redactie

Een waterzijdig ingeregeld systeem zorgt dankzij een optimale samenwerking tussen alle componenten van een verwarmingssysteem niet alleen voor comfort en efficiëntie. Doordat de energiekosten dalen, scheelt het met deze eenvoudige, maar slimme ingreep op den duur ook in de portemonnee.

Enkel al het vervangen van de handmatige radiatorkranen door thermostatische radiatorkranen en radiatorregelaars zoals de Honeywell Home Kombi-TRV van Resideo levert een besparing op. De Kombi-TRV combineert een thermostatische radiatorafsluiter en een drukverschilregelaar. Dit zorgt zowel voor een optimale temperatuurregeling als een eenvoudige automatische dynamische balancering in tweepijpsverwarmingssystemen. Puur deze handeling kan resulteren in een besparing op de stookkosten van zo’n 18%.

Perfecte inregeling bij stadsverwarming

Dat de Kombi-TRV een echte meerwaarde is, bewijst ook het project van advies- en ingenieursbureau IDEA Nederland in de naoorlogse Rotterdamse wijk Reyeroord. Woningcorporatie Woonbron bezit in dit deel van de stad ruim 1800 woningen die binnen afzienbare tijd een aansluiting kregen op de stadsverwarming. Installateur Feenstra voorzag elke radiator van deze radiatorventielen en zorgde er vervolgens voor dat alle radiatoren met de juiste volumestroom werden ingesteld. Volgens Erik Bek, mede-eigenaar van IDEA Nederland, is het mooie van deze Kombi-TRV dat ze automatisch de flow constant houden. “Met stadsverwarming heb je al snel dat de druk vooraan, dicht bij het afleverpunt, het grootst is. De radiatoren die achteraan zitten kunnen daar last van ondervinden. Maar met de Kombi-TRV vermijden we deze problemen.” Waterzijdig inregelen garandeert daarnaast gelijkmatig aangename kamertemperaturen zonder storende stromingsgeluiden in de radiatoren en leidingen.

Meer producten, meer besparen

Waterzijdig inregelen met behulp van Resideo’s producten is toepasbaar in vele situaties, maar is tegelijk slechts een eerste stap in het behalen van meer comfort en efficiëntie binnenshuis. Kies je voor een combinatie van waterzijdig inregelen met de Kombi-TRV, de Honeywell Home evohome slimme zoneregeling én elektronische radiatorregelaars dan levert dit een besparing op tot wel 32%.

Meer informatie over waterzijdig inregelen en besparen op de energierekening vind je op www.resideo.com.