Waterzijdig inregelen? Oventrop Q-Tech afsluiters garanderen optimale volumestroom

Geplaatst op 31 oktober 2023 door Redactie

Oventrop drukonafhankelijke thermostatische afsluiters hebben een uitstekende dynamische werking. Energiezuinig functioneren is bovendien verzekerd tot zelfs 1,5 bar drukverschil.

Ingeregeld in recordtijd, altijd constante flow

Radiatoren waterzijdig inregelen? Dat is verbazend eenvoudig met Oventrop AQ radiatorafsluiters. Deze regelen het debiet automatisch perfect, onafhankelijk van het drukverschil.

Stel het AQ thermostaatventiel in op de inhoud in liters van de radiator — dat gaat eenvoudig met behulp van de bijbehorende Q-Tech card. Doe dat bij elke radiator en klaar!

Naast dynamisch werkende radiatorafsluiters levert Oventrop bijvoorbeeld ook dynamische Q-Tech oplossingen voor vloerverwarming. Plus natuurlijk alle benodigde aansluitappendages, alles van Duits degelijke kwaliteit.

Unieke Oventrop Q-Tech voordelen

Oventrop dynamische thermostaatafsluiters hebben belangrijke voordelen die een energiezuinige werking garanderen én veel arbeidstijd en materiaalkosten besparen.
Oók in de toekomst: het afgiftesysteem is met dynamische ventielen van Oventrop beter voorbereid op bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp of stadsverwarming.

• Goede dynamische werking bespaart kosten: energiezuinig functioneren is bij Oventrop verzekerd dankzij de goede dynamische werking tot zelfs 1,5 bar drukverschil (andere merken gaan veelal tot 0,6 bar). Het grote drukverschilbereik maakt kleinere leidingdiameters mogelijk en in hoogbouw zijn minder drukverlagers nodig.

Grootste debietbereik in de markt: traploos instelbaar tot 170 l/h (Oventrop AQ) en 420 l/h (Oventrop AQH high flow). Dat is ook ideaal met het oog op lagetemperatuurverwarming. Vaak is het debietbereik van de AQ daarvoor al hoog genoeg, zodat een toekomstige upgrade naar high flow niet eens nodig is.

Snel upgraden met inserts, óók naar high flow: DN 10-20 dynamisch binnenwerk past in kranen vanaf 1974 met ‘OV’ op het kraanhuis. Verwisselbaar onder volledige systeemdruk met het Oventrop Demo-Bloc. De dynamische afsluiterbinnenwerken heten QA en QAH.

Goed om te weten: binnen één afgiftesysteem kun je Oventrop AQ en AQH high flow ventielen door elkaar gebruiken.

Kijk hier voor meer info.