Waterzijdig inregelen met Oventrop gaat verbazend snel

Geplaatst op 10 februari 2023 door Redactie

Oventrop is hét merk voor waterzijdig inregelen. Oventrop dynamische afsluiters met Q-Tech zijn ontwikkeld voor eenvoud en snelheid. Geen cursus nodig!

Tijdwinst met Oventrop AQ thermostaatafsluiters

Om energie te besparen is waterzijdig inregelen sinds maart 2020 veelal verplicht. Gelukkig gaat dat met de Duits degelijke Oventrop Q-Tech producten heel simpel en ben je er als installateur weinig tijd mee kwijt.

Een woning met radiatoren? Monteer op elke radiator een Oventrop AQ thermostaatafsluiter. Stel deze in op de inhoud in liters van de radiator — dat gaat eenvoudig met behulp van de bijbehorende Q-Tech card. Doe dat bij elke radiator en klaar! Mocht je de inhoud in liters van een radiator niet weten, dan vind je die in Oventrop-app.

Profiteer van unieke Oventrop Q-Tech voordelen

Oventrop dynamische thermostaatafsluiters hebben belangrijke voordelen die niet alleen tijdbesparing opleveren, maar ook een energiezuiniger werking garanderen en materiaalkosten besparen.

• Grootste debietbereik: traploos instelbaar tot 170 l/h (Oventrop AQ) en 420 l/h (Oventrop AQH high flow). High flow is ideaal voor lagetemperatuursystemen, bijvoorbeeld met een warmtepomp. AQ en AQH mogen in een installatie overigens door elkaar gebruikt.
• Beste dynamische werking: tot maar liefst 1,5 bar (andere merken veelal tot 0,6 bar). Dat verzekert energiezuinig functioneren, maakt kleinere leidingdiameters mogelijk en minder drukverlagers in hoogbouw.
• Upgraden met inserts, óók naar high flow: DN 10-20 dynamisch binnenwerk past in kranen vanaf 1974 met ‘OV’ op kraanhuis. Verwisselbaar bij volledige systeemdruk met het Oventrop Demo-Bloc. De dynamische afsluiterbinnenwerken heten QA en QAH.

Naast alle mogelijke thermostaatventielen heeft Oventrop ook onderblokken, vloerverwarmingsverdelers en vloerverwarmingsregelingen met Q-Tech.

Altijd vanzelf energiezuinig, comfortabel en stil

Met Oventrop AQ of high flow AQH ventielen werkt het warmte-afgiftesysteem voortaan automatisch optimaal. De te verwarmen ruimtes worden gelijkmatig verwarmd en de ideale retourtemperatuur zorgt voor een hoog rendement.

Om waterzijdig in te regelen met Q-Tech van Oventrop hoef je dus niet te rekenen en ook niet te weten hoe het leidingnet in elkaar zit. Zelfs als meerdere radiatoren dicht staan of als er later een aanbouw bijkomt, blijft de waterzijdige inregeling aan de radiator vanzelf goed.

Download hier de brochure van de Q-Tech van Oventrop

Bekijk hier de video van de Oventrop Q-Tech

Nieuwste thermostaatknoppen werken efficiënter

Voor een perfecte waterzijdige inregeling is het raadzaam om meteen de thermostatische radiatorknoppen te vervangen als die ouder zijn dan een jaar of vijftien. Nieuwe modellen regelen de ruimtetemperatuur namelijk preciezer en efficiënter. Neem bijvoorbeeld Oventrop Uni LH, Uni SH of Vindo TH thermostaatknoppen. Dat bespaart de klant extra energiekosten.