Waterstoftechnologie voor elk huishouden?

Geplaatst op 11 juli 2019 door Redactie

Flamco en HSF willen dat elk huishouden in de toekomst veilig gebruik kan maken van waterstoftechnologie voor verwarming. Zij hebben daarom besloten te participeren in The Green Village in Delft. Dit platform biedt mogelijkheden om de toepassing van waterstof als duurzame energiedrager in een gecontroleerde en reële omgeving verder te onderzoeken en testen.

Flamco en HSF zien waterstof als een veelbelovende, alternatieve energiebron voor het verwarmen van woningen. De innovatieve bedrijven, beide onderdeel van Aalberts, willen grenzen verleggen om de energietransitie mogelijk te maken. Waterstof kan de energiebehoeften van huishoudens op een duurzame manier en zonder schadelijke uitstoot invullen. Om waterstoftechnologie op een veilige en toegankelijke manier toe te passen, is verder onderzoek en ontwikkeling nodig. Stichting Green Village beschikt over een platform met praktijklocatie om duurzame innovaties in bestaande woningen te onderzoeken en testen. Naast de TU Delft participeren diverse bedrijven, overheden en onder andere netbeheerders in het platform.

Foto: Flamco


Reacties

Henk

2 augustus 2019 om 09.45 uur

Grootschalige toepassing van waterstof is niet economisch en energetisch onvoordelig niet. Waterstof is geen primaire energiebron en moet altijd uit een andere energiesoort (elektriciteit of aardgas) gemaakt worden. Vervolgens moet het gecomprimeerd, opgeslagen en gedistribueerd worden naar een verbruiker (omzetter in elektriciteit en/of warmte). Elke stap in het voorgaande heeft een omzettingsrendement

Willem Hazenberg

12 juli 2019 om 10.02 uur

Zou men zich ook kunnen aansluiten bij het NEN platform Waterstof in de bebouwde omgeving en Industrie. In Gemeente Hoogeveen wordt nu de eerste waterstofwijk ontwikkeld.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement