Watergekoelde kanaalunits voor toepassing met een gesloten watercircuit

Geplaatst op 03 juli 2017 door Redactie

Airview Luchtbehandeling introduceert een nieuwe range watergekoelde horizontale kanaalunits; de Clivet Versatemp EVH-XS. Deze water/lucht warmtepompen vormen de oplossing voor koelen of verwarmen in situaties waarbij buitenopstelling van apparatuur niet mogelijk is. De units zijn ontworpen voor montage tussen een verlaagd en vast plafond of in een technische ruimte en zijn erg flexibel inzetbaar dankzij de extra lage inbouwhoogte van slechts 254 mm.

De EVH-XS water/lucht warmtepompen zijn leverbaar in 2 modellen met een koelvermogen van 2,06 en 2,84 kW en een verwarmingsvermogen van 2,43 en 3,37 kW. Standaard zijn de units voorzien van een filterframe, waardoor eenvoudig onderhoud mogelijk is en een microprocessor controller met dag- en weektimerfunctie. Tot de opties behoren onder meer koppeling met een GBS, een debietregelaar en condenspomp.

Deze nieuwe units maken onderdeel uit van de Clivet Versatemp range, die speciaal ontwikkeld is voor toepassing met een gesloten watercircuit (droge koeler), waterbron of voor aansluiting op het waterleidingnet. De Versatemp water/lucht warmtepompen worden veelvuldig toegepast in onder meer winkelcentra waarbij iedere winkel een eigen unit op de centrale ringleiding aan kan sluiten. Hierdoor zijn geen grote bouwkundige aanpassingen nodig, maar is het wel mogelijk om iedere winkel zelfstandig te conditioneren.