Water mengen met de mengventielen van Taconova was nog nooit zo makkelijk

Geplaatst op 20 januari 2023 door Redactie

De Taconova NovaMix mengventielen werken volledig onafhankelijk, zonder aanvullende hulpenergie en zorgen zo in veel belangrijke toepassingen in de installatietechniek voor meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. De Taconova mengventielen worden al meer dan 40 jaar in Nederland door Protherm vertegenwoordigd.

De NovaMix mengventielen zijn, afhankelijk van de uitvoering, optimaal geschikt voor montage op een centraal punt. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld ideaal met thermische zonne-installaties worden ge-combineerd om de piektemperaturen weg te regelen. Bij het tappen van warm water verlagen de ven-tielen hoge aanvoertemperaturen naar een constante en aangename tapwatertemperatuur, welke makkelijk is in te regelen met de regelknop bovenop het ventiel. Bovendien verhogen ze daardoor de beschikbare warmwateropbrengst.

Een unieke constructie: de thermostaat heeft aan beide zijden een afdichting die enerzijds de bescher-ming tegen brandwonden waarborgt (Fail Safe) en anderzijds ongewenste bijmenging van koud water tot een minimum reduceert. Dit laat een maximale benutting van de warme aanvoer temperatuur toe. Daarnaast gaat de antikalklaag van de ventielbehuizing kalkaanslag tegen, zodat ze onderhoudsvrij is en een lange levensduur heeft. Dit maakt de Taconova mengventielen een bijzonder en waardevol compo-nent in een tapwaterinstallatie. Ze dragen niet voor niks de naam NovaMix Value.

Voor toepassing in solar-installaties zijn geen andere uitvoeringen nodig, omdat dit bij Taconova met één ventiel wordt gedekt. Dat spaart tijd en voorraadkosten.

De Taconova NovaMix serie kenmerkt zich door een breed assortiment mengventielen die centraal ge-plaatst kunnen worden, maar ook vlak bij het tappunt (decentraal). Als automatische thermostatische mengkraan zorgt de Taconova NovaMix Value voor een constante mengwatertemperatuur aan het tap-punt. Ze zijn verkrijgbaar in twee regelbare temperatuur bereiken (20 – 50°C en 35 – 70°C) en in drie verschillende ventielmaten te weten DN 15, 20 en 25.

Bij toepassing van de Taconova Novamix met ingebouwde terugslagkleppen, zijn er geen extra pakkin-gen nodig. De speciaal hiervoor ontwikkelde terugslagkleppen hebben van zichzelf een afdichtende werking. De capaciteit wordt slechts verlaagd met een 0,1 kleinere kvs-waarde dan ventielen zonder terugslagklep. Accessoires zoals een isolatie box of thermometer zijn ook verkrijgbaar.

Kijk eens op de website van Protherm en selecteer de gewenste mengautomaat.