Wat u moet weten als u uw f-gassen persoonscertificaat heeft gehaald

Geplaatst op 27 januari 2021 door Redactie

Heeft u uw f-gassen persoonscertificaat behaald? Van harte gefeliciteerd! U heeft vaardigheden en kennis waar de markt op zit te wachten!

Weet u ook al waar u rekening mee moet houden als u in loondienst gaat bij een bedrijf, of start als ZZP’er? Naast persoonscertificering is namelijk vaak ook bedrijfscertificering nodig. We leggen het graag aan u uit.

In loondienst bij een bedrijf:

Verricht het bedrijf waar u werkt werkzaamheden aan koel-, klimaat- en warmtepompinstallaties gevuld met f-gassen in de stationaire sector? Dan moet het bedrijf (naast u als medewerker met een f-gassen persoonscertificaat) ook beschikken over een f-gassen bedrijfscertificaat.

Als ZZP'er:

Wilt u als ZZP’er alle werkzaamheden aan stationaire koel-, klimaat- en warmtepompinstallaties gevuld met f-gassen uitvoeren (voor opdrachtgevers /derden)? Dan moet u naast een f-gassen persoonscertificaat ook beschikken over een f-gassen bedrijfscertificaat.
Voert u deze werkzaamheden uit voor een andere onderneming? Dan moet deze onderneming een geldig f-gassen bedrijfscertificaat hebben. En u moet dan werken volgens hun werkinstructies.

BRL 100 en BRL 200

De volledige wettelijke regeling f-gassen
• bedrijfscertificering vindt u in de BRL 100;
• en persoonscertificering in de BRL 200.
U vindt deze op www.stek.nl/kennisbank.

Meer informatie:

Informatie over bedrijfscertificering vindt u op: www.stek.nl. Hier kunt u zich aanmelden voor bedrijfscertificering of, als u nog vragen heeft, een kosteloos adviesgesprek aanvragen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement