Wat installeert u in 2019? Aardgas, hybride, warmtepomp of warmtenet?

Geplaatst op 02 januari 2019 door Redactie

Warmtepomp of warmtenet, aardgas of all-electric, pelletkachel of infraroodpaneel; nu aanschaffen of nog even wachten? Groeiende stress van eindklanten, snel veranderende (duurzame) technieken en politieke druk (Klimaatakkoord en een gasloos Nederland) zetten de installatiesector onder druk.

Adviseert u vandaag een gasketel op te hangen, terwijl de gasprijs (fors) zal stijgen, dan loopt u het risico over een paar jaar een boze klant aan de telefoon te krijgen. En stelt u een warmtepomp voor, dan krijgt u vragen over geluidsoverlast en kosten. En wat als uw klant individueel all-electric wil en de gemeente straks voorstelt een warmtenet aan te leggen?

De geleidelijke veranderingen die de installatiesector onderging, zijn in een versnelling gekomen. Van installateurs wordt nog meer verwacht: kennis van alle diverse (duurzame) technieken, omgang met meer kritische klanten en meer systeem denken: isolatie, warmteverbruik en -opwek, slimme sturing én stroomproductie middels zonnepanelen.

Duurzaam verwarmen wordt de grootste uitdaging voor de installatiesector. Daarin lijkt de enige zekerheid verandering. Op 19, 20 en 21 maart worden gratis 131 seminars aangeboden tijdens Duurzaam Verwarmd. Daar zijn ook de nieuwste innovaties te zien en kunt u in gesprek gaan met alle duurzame warmte en zonne-energie fabrikanten en leveranciers.

Geïnteresseerd? Bezoek Duurzaam Verwarmd gratis met onze invitatiecode 19INSTALLTOT


Reacties

Huub

11 januari 2019 om 12.30 uur

Het "van gas los" dogma waarbij we al onze cv-ketels zouden moeten vervangen door warmtepompen is pure volksverlakkerij. Grootschalig toegepast zal het leiden tot exorbitante kosten en een grotere CO2 footprint.

Pim

3 januari 2019 om 19.30 uur

Geen gas meer in de nieuwe keuken? Dat is hetzelfde als de huismuis zindelijk gaan maken. Geen gas meer in de keuken helpt het milieu(?) en een zindelijke huismuis de hygiƫne. Beide een grootse milieu oplossing?

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement