Warmtepompen voor renovatie: eenvoudig installeren, compact en superstil

Geplaatst op 23 november 2022 door Redactie

Tot 50% minder installatietijd en nauwelijks nog faalkosten, de nieuwe generatie warmtepompen voor renovatie is innovatief, duurzaam, mooi en stil.

Viessmann werkte er jaren aan en nu zijn ze er: warmtepompen met een aanvoertemperatuur van maximaal 70 °C , in een compact formaat en daarom optimaal geschikt zijn voor renovatieprojecten.

De Vitocal 250-A zorgt voor een ruimtebesparing van maar liefst 60%, ze haalt haar hoge efficiëntie door gebruik te maken van milieuvriendelijke koelmiddel R290 (propaan).

De installatietijd van de Vitocal 250-A is tot de helft korter, met nauwelijks faalkosten. Dat komt onder andere doordat de wamtepomp zonder aanpassingen van de bestaande installatie, toegepast kan worden. Daarnaast zijn er minder componenten nodig in vergelijking met conventionele warmtepompen. De binnenunits hebben een geïntegreerd buffervat voor een geoptimaliseerde opwarming en ontdooiing. De warmtepomp meet de flow en stelt deze zelf in op de juiste waarde. In bedrijfstellen eenvoudig uit te voeren waarbij alle belangrijke gegevens direct vastgelegd worden in een app. U kunt de warmtepomp op afstand inregelen en monitoren.

Deze nieuwe generatie warmtepompen van Viessmann is, zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten, van zeer hoge kwaliteit en heeft een prachtig design. En uiteraard is ook deze warmtepomp-serie fluisterstil.

In het kort:

  • Opstellingsruimte 60% kleiner
  • Installatietijd 30% - 50% korter
  • Aanvoertemperatuur van maximaal 70 °C
  • Duurzaam, mooi en fluisterstil
  • Zeer geschikt voor renovatieprojecten