Warmtepompen van Western Airconditioning op de ISDE 'Apparatenlijst Warmtepompen'

Geplaatst op 03 november 2016 door Redactie

De warmtepompen van Western Airconditioning staan op de ISDE “Apparatenlijst Warmtepompen” van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. ISDE staat voor investeringssubsidie duurzame energie en is in het leven geroepen om subsidie te verstrekken op warmtepompen.

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het type warmtepomp en de energieprestatie. Voor de warmtepompen van Western Airconditioning kan dit bedrag oplopen tot wel € 8.600,=. De ISDE is een zogeheten aanschafsubsidie, waarbij een deel van het aankoopbedrag wordt vergoed door de overheid. De warmtepompen van Western Airconditioning zijn terug te vinden in 4 groepen op de apparatenlijst.

Groep 1: lucht/water warmtepomp (model Fusio, EPSILON ECHOS, GEYSER, ZETA.REV en BETA.REV. Groep 2: water/water warmtepomp (model MU ECHOS A, CORE en TETRIS.W). Groep 3: grond (brine)/water warmtepomp (model MU ECHOS A, CORE en TETRIS.W). En groep 4: Hybride warmtepomp (model fusio, ZETA.REV-HP-HE, GEYSER, EPSILON-ECHOS-HP en EPSILON-ECHOS-DK-HP). De ISDE subsidie regeling geldt zowel voor particulieren als ook zakelijke aanvragers.