Warme voeten en geen onverwachte kosten!

Geplaatst op 21 juli 2023 door Redactie

R Floorzz: de vele voordelen van droogbouw vloerverwarmingssystemen

Bij een vrijstaande woning in Soest wordt door de monteurs van Schimmel Techniek hard gewerkt. Ze zijn bezig met het plaatsen van een buitenunit van een warmtepomp. Een warmtepomp die straks uitstekend combineert met het droogbouw vloerverwarmingssysteem van R Floorzz.

Warme voeten en geen onverwachte kosten: dat wil toch iedereen! Droogbouw vloerverwarming? Toch maar even uitleggen: het is een soort vloerverwarming die niet in een vochtige ondergrond zoals mortel of beton wordt geïnstalleerd, maar waarbij de verwarmingsbuizen in gefreesde platen komen te liggen. Te plaatsen op iedere ondergrond. En dan gebeurt hier in de kelder. Nou ja, kelder is inmiddels niet meer het juiste woord. Na een renovatie wordt dit een riante werkkamer. Kennis van zaken, weten waar je over praat en vooral goed luisteren naar je klant. Dat zijn samengevat de elementen die tijdens het gesprek met Mark van der Steen, CCO van R Floorzz en Patrick Schimmel, eigenaar van het gelijknamige installatiebedrijf de boventoon voeren.

Niet de enige

Van der Steen: “Wij zijn inmiddels een paar jaar bezig en we zien dat de vraag blijft groeien. Wij zijn de enige fabrikant die alles onder één dak heeft en zelf produceert, levert en monteert. Er zijn meer collega’s die produceren en leveren. Je hebt dus iets unieks nodig en dat is de lage opbouwhoogte in combinatie met de buis van 16 mm, een specificatie die je elders niet tegenkomt.

“Met deze droogbouw vloerverwarming heb je ook gelijk een brandwerende oplossing van 60 minuten.”

De combi met een LTV-installatie, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, is zo gemaakt.” R Floorzz produceert alles in de eigen fabriek in Barneveld. Naast produceren en leveren wordt tevens de montage verzorgd. “In de installatiebranche valt het woord ontzorgen nog wel eens, wij praten liever over verzorgen. Dat dekt de lading meer van datgene waar we goed in zijn.” De aanleg van droogbouw vloerverwarming staat meestal aan het einde van een renovatieklus gepland. “Tja, wij zijn een van de laatsten die erin komen. Dat geeft niets, maar dan is het wel prettig als je ook in het voortraject kan meepraten en meedenken. Dat levert altijd voordelen op, voor zowel voor de installerende partijen als de opdrachtgever.” Patrick Schimmel knikt instemmend: “Duurzaamheid, kwaliteit … daar moet je voortdurend aan werken. Wij doen dat en dat zie je ook bij een partij als R Floorzz. Geen loze woorden, maar er vooral naar handelen.”

Koffie

Terwijl de bewoner ons van een kopje koffie voorziet gaat de kamerdeur open. Een monteur van Schimmel spreekt de bewoner aan: “Meneer, we gaan zo een gat boren en zou u nog even mee kunnen kijken?” Als de monteur en de bewoner gaan kijken, staat er al een glimlach op het gezicht van Patrick. “Kijk, natuurlijk moet je verstand hebben van je vak, maar het gaat zeker ook om omgangsvormen.

“De warmteafgifte van dit systeem is hoger dan een zand-/cementdekvloer. Een duurzame oplossing dus met een hogere energieopname en -afgifte.”

Zoals het directe contact met de klant en ook het netjes werken en het afval opruimen. Het hoort er echt allemaal bij.” Schimmel Techniek heeft diverse disciplines in huis, is leverancier van duurzame technieken (inclusief geothermisch) en neemt haar verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het bewuster omgaan met energie zeer serieus. “Duurzaam is geen woord, maar een werkwoord.” Geen gas, geen hybride maar op naar all electric is hier het devies!


Warmte-afgifte

We gaan nog even terug naar droogbouw vloerverwarmingssysteem van R Floorzz. Het bedrijf maakt alle elementen, van estrich vloerelementen tot en met compleet geprefabriceerde vloeren. Met als tussenoplossing: werken vanuit standaard voorgefreesde vloerelementen. En, hopelijk nooit nodig maar toch zeker behorend bij de vele voordelen van dit systeem: met deze droogbouw vloerverwarming heb je ook gelijk een brandwerende oplossing van 60 minuten. Uiteraard gaat het bij ook bij deze verwarmingssystemen over verbruik en afgiftes. Mark van der Steen “De warmteafgifte van dit systeem is hoger dan een zand-/cementdekvloer. Een duurzame oplossing dus met een hogere energieopname en -afgifte.” Tot slot: voor het monteren en afwerken werkt R Floorzz met vaste club mensen. “Dat is wel zo prettig.” Ook wordt bewust samengewerkt met diverse lokale en regionale partijen.

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement