Warm douchewater slimmer gebruiken

Geplaatst op 03 januari 2023 door Redactie

Samenwerking Luxxor en Sanura krijgt steeds meer vorm

De manier waarop mag dan wel verschillen maar het doel is hetzelfde: ga slimmer om met warm water en voorkom een enorme verspilling van het goedje dat steeds kostbaarder wordt. Energie besparen en tegelijkertijd een concrete bijdrage leveren aan het terugdringen van het gasverbruik: hoe mooi is dat! Voor Luxxor is circulair douchen een haalbare luxe waarbij de verschillende typen drains, douche-wtw’s of afvoersystemen zich inmiddels in de praktijk meer dan hebben bewezen.

We noemen als voorbeeld de Luxxor Showersave: een speciaal ontwikkelde hoog efficiënte warmtewisselaar waarmee de restwarmte van gebruikt douchewater het koude water, dat naar het verwarmingsapparaat en de douche gaat, voorverwarmt. Slim en effectief. Kwalitatief hoogwaardige producten van Nederlands fabricaat. En dat geldt ook voor Sanura die eerder dit jaar met de Flatmate op de markt kwam.

Passie

De Sanura Flatmate is de eerste douche-wtw die in een handomdraai kan worden aangesloten op iedere standaard douchekraan. Let wel, zonder breken of hakken een gemakkelijke en goedkope oplossing in een bestaande badkamer. De Flatmate plaats je op de bestaande douchevloer of in de bestaande douchebak en sluit je met de meegeleverde koppelstukken aan op de douchekraan. Zo gepiept.

,,Let wel, zonder breken of hakken een gemakkelijke en goedkope oplossing in een bestaande badkamer.”

Geschikt voor woningen, appartementen, hotels, bedrijfsgebouwen en recreatieparken. Deze bijzondere douche-wtw is in de standaarduitvoering volledig uitgevoerd in duurzaam ABS. De bovenkant is antislip afgewerkt en optioneel met een luxe Flexiteek toplaag (100% PVC), nauwelijks te onderscheiden van echt teakhout. Gemakkelijk te installeren en onmiddellijk resultaat. Luxxor en Sanura: twee bedrijven met dezelfde passie voor verduurzaming maar ieder met zijn eigen specifieke producten. Sinds een aantal maanden trekken deze twee bedrijven samen op om de verduurzaming een nog grotere boost te geven. Met als devies: warm water slimmer gebruiken, niet verspillen!

Zotte

Bart Bergmans van Sanura: “Na een paar jaar van nadenken, prototypes bouwen en een geslaagde pilot, merkten wij als snel dat de markt gereed is voor de Flatmate. Het begon met het vaststellen dat de energievraag voor douchen niet alleen in het gebruik veel energie kost maar tevens het belangrijkste ‘energielek’ is van de hele waterketen. Het is toch echt van de zotte dat er zoveel warmte, in de vorm van douchewater, verloren gaat of verspild wordt. Zowel bij Luxxor als bij ons gaat het om gedrevenheid en ambitie om verder na te denken hoe het nog beter kan.”

“De energievraag voor douchen kost niet alleen in het gebruik veel energie maar is tevens het belangrijkste ‘energielek’ van de hele waterketen."

Margot van Gastel van Luxxor vult aan: “Het voelde vanaf het begin gelijk goed. Er is een duidelijke klik en na een paar gesprekken hebben we besloten om waar mogelijk samen te werken. De omslag in het denken krijgt steeds meer gestalte en steeds meer mensen beseffen dat het anders moet en anders kan. Het gezamenlijke douche-wtw-portfolio Sanura en Luxxor biedt oplossingen voor nieuwbouw, renovatie en van basic tot luxe badkamers. Hierdoor zijn we ervan overtuigd dat de samenwerking met Sanura deuren opent. De passie is voelbaar, bij beiden.” Bart Bergmans: “We maakten tijdens een beurs kennis met Luxxor en kwamen al snel tot conclusie dat we elkaar kunnen versterken. Juist omdat onze productseries samen voor onze klanten vaker een oplossing bieden.”

Focus

“De principes kloppen en het gaat erom dat je vooral de focus blijft houden op datgene waar je goed in bent. Innoveren en blijven werken aan verbeteringen. Er liggen veel uitdagingen en kansen. Genoeg te doen dus.” Waar Sanura zich nu focust op productontwikkeling en productie, focust Luxxor zich op de markt. “Voordelen zijn er niet alleen voor de consument”, weet Margot van Gastel. “Uiteindelijk gaat het uiteraard over de eindgebruiker, energiekosten en energiebesparing maar in het voortraject praten we natuurlijk vooral ook met woningbouwcorporaties, adviseurs en installateurs. Voor al deze partijen is er voordeel te behalen. Luxxor is nu voor Sanura en voor haar eigen assortiment het aanspreekpunt voor de hele keten. Warmte weggooien door het doucheputje … dat blijft toch eeuwig zonde.”

Tekst: Bob de Jong


Reacties

Cees Bakker

5 januari 2023 om 12.35 uur

Deze tekst spreekt mij bijzonder aan. Als energiecoach ga ik bij mensen langs om advies te geven. Zelf heb ik thuis allerlei ervaringen opgedaan en zou graag deze douche-oplosssing willen uitproberen. Citaat: "De Sanura Flatmate is de eerste douche-wtw die in een handomdraai kan worden aangesloten op iedere standaard douchekraan. Let wel, zonder breken of hakken."

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement