Waarom adiabatische koeling een hot item is

Geplaatst op 19 augustus 2020 door Redactie

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de Nederlandse bouwkolom en het besparingspotentieel van groene investeringen is enorm, zowel in termen van energieverbruik als in geld. Gebouwen vertegenwoordigen ongeveer 40% van het totale Europese energieverbruik en ca. 36% van de CO2-uitstoot (BPIE, 2015). Innovatie heeft dus een positieve impact op zowel het milieu als de economie.

Adiabatische koeling is het energievriendelijke alternatief voor dure en vervuilende elektrische klimaatoplossingen. En in combinatie met textiele luchtverdeelslangen wordt het de perfecte milieuvriendelijke oplossing voor luchtverdeling en luchttoevoer.
FabricAir-luchtverdeelslangen vertegenwoordigt een energiebesparing tot 40% vanwege een laag drukverlies en een zeer nauwkeurig luchtstroomontwerp. Het is op maat gemaakt van herbruikbare vezels, wat een circulaire manier van denken ondersteunt, en het lichtgewicht karakter betekent zeer lage transportkosten en maatwerk betekent heel weinig afval.

De kanalen zijn condensvrij; daarom is er ondanks de ΔT geen isolatie nodig. Dit vertaalt zich in aanzienlijke besparingen op de totale installatiekosten tot wel 70% in vergelijking met conventionele technologie. De combinatie van adiabatische koeling en textiele luchtkanalen vormt de top van duurzame airconditioningtechnologie - het is precisie-luchttechniek op zijn best.