Waar anderen op de rem trappen, zetten wij een tandje bij

Geplaatst op 22 juli 2020 door Redactie

De coronapandemie houdt de hele wereld in zijn greep. Veel bedrijven hebben het nu moeilijk. Daarom is het bijzonder dat groothandel Krommenhoek Plastics in Rotterdam, dat een groot scala aan producten levert op het gebied van leiding- en afwateringssystemen, flink heeft uitgebreid. Het familiebedrijf, daterend uit 1925, heeft er zes nieuwe hallen en een kantoor bij. Het nieuwe terrein is 7.000 m2, waarop het totale oppervlak komt op circa 10.000 m2 verspreid over 7 hallen, inclusief een nieuw kantoor en een buitenterrein. „Waar anderen op de rem trappen, zetten wij een tandje bij”, zegt Rein Mostert, commercieel directeur Krommenhoek Plastics.

„Het is uiteindelijk de vraag hoe snel deze investering zich in deze tijd terugbetaalt”, vervolgt Mostert. “Maar eigenlijk zien we die vraag nu al beantwoord”, zegt Kleis Reedijk, adjunct directeur Krommenhoek Plastics. „Er is een enorme behoeften aan installatieproducten die per direct beschikbaar moeten zijn. Van de nieuwe hallen is driekwart alweer gevuld met voorraad. We leveren alles voor afwaterings- en aanvoersystemen voor in de muur, onder de grond of op het dak. We hebben een zeer brede klantenkring, die gaat van zzp-er tot aan boorplatformen.”

Vraag steeds specifieker

„We krijgen steeds meer de vraag naar een breder scala aan producten”, aldus Mostert. „In Nederland is een tekort aan vakmensen. De huidige installateur en loodgieter verbreedt hierdoor z’n werkzaamheden. Bovendien staat de bouwtijd onder druk. De vraag wordt steeds specifieker. Daarin willen we graag voorzien.

"We krijgen steeds meer de vraag naar een breder scala aan producten.”

We leveren een groot aantal prefab-producten en we verhuren apparatuur. In alle branches, zo ook de installatiebranche, kun je niet kiezen om dingen maar half te doen. Vandaar dat wij een groot scala aan A-merken leveren. Voor ons is dat een logische service.”

Veiligheid in coronatijd

Binnen Krommenhoek Plastics is uiteraard aandacht voor veilig werken in deze coronatijd. „Het scheelt dat we weinig direct contact hebben”, aldus Reedijk. „De medewerker bij de balie is extra beveiligd met een scherm. Er staan flesjes met handgel. De klant kan ook koffie pakken, maar we vragen dan wel om handschoenen aan te trekken. De chauffeurs rijden alleen. Als iemand ze moet helpen met lossen van bijvoorbeeld producten van 5 meter lengte, dan heb je vanzelf al genoeg afstand. We overdrijven niet maar we houden ons wel aan de maatregelen. We geven ook busjes handgel mee aan onze klanten.”

Bestellingen naar oude niveau

„Het aantal bestellingen is gelijk gebleven”, geeft Mostert aan. „Maar de waarde van de bestellingen is in het begin van de coronacrisis wel omlaag gegaan. Mensen worden toch voorzichtiger. Maar sinds de persconferentie van minister president Rutte eind april zien we een stijgende lijn richting het oude niveau van 2019 en begin 2020. We weten dat er nog veel potentie te behalen is voor dit bedrijf. Er zijn genoeg klanten die om ons concept zitten te springen. Het concept verkoopt zichzelf.”

Snelle service

Alles staat of valt met een snelle en tevens goede service. Je kunt dan wel een grote voorraad hebben, de producten moeten ook snel bij de klant zijn. „We hebben drie Sprinters, één vrachtwagen, en Caddy en een Vito die meteen kunnen uitrukken als er een bestelling binnenkomt”, laat Reedijk weten. „Dagelijks komen er, zelfs in deze corona-tijd, nog steeds zo’n drie nieuwe klanten bij. We hameren binnen het bedrijf op daadkracht, we moeten het natuurlijk wel waar kunnen maken.

„Het aantal bestellingen is gelijk gebleven. Maar de waarde van de bestellingen is in het begin van de coronacrisis wel omlaag gegaan. Mensen worden toch voorzichtiger.”

We gaan om 6 uur open en zijn tot 17 uur bereikbaar. Wagens worden soms tot wel 19 uur geladen. Ons team staat daar ook achter. We streven ernaar om bestellingen in één keer de deur uit te doen. We hebben de artikelen zelf op voorraad, of we regelen het. We zijn niet gebonden aan één merk. Dit geeft ons de onafhankelijkheid die enorm veel slagkracht en flex teweeg brengt. Nederland is een klein land en we kennen veel bedrijven. We ondersteunen elkaar.”

Vakkennis in huis

De medewerkers van Krommenhoek Plastics denken mee met de klant. „We hebben heel wat vakkennis in huis”, zegt Reedijk. „Als het nodig is, zorgen we er ook voor dat fabrikanten en leveranciers hun kennis over kunnen brengen. We zijn de spin in het web. Door je te onderscheiden met de snelheid van leveren en de vakkennis, geeft het je als groothandel bestaansrecht. We leveren door heel Nederland. Vaak wordt gedacht dat we alleen Rijnmond beleveren, maar het strekt zich uit tot Amsterdam, Utrecht, Eindhoven. Maar we leveren ook in Winterswijk en Maastricht. Zo wordt onze klantenkring steeds breder.

Leveren voor de spits

„We proberen om de eerste leverringen zo vroeg als mogelijk, bij voorkeur voor de spits, rond de klok van 7 uur te doen”, laat Reedijk weten. „Ons wagenpark is zo afgestemd dat er makkelijk en snel gelost kan worden in drukke binnensteden, bijvoorbeeld Den Haag of Amsterdam. We leveren ook op zaterdag. Nu met corona zien we dat er minder mensen tegelijk op de bouw mogen zijn, daarom wordt er ook op zaterdag gewerkt. Voor ons reden om dan ook te leveren. Daar staat ons team ook achter. De mensen in ons team zijn onmisbaar.”

Vertrouwen en gunning

„Als bedrijf nemen we de tijd voor de klant”, geeft Reedijk aan. „We willen een structurele relatie opbouwen. Daar is vertrouwen en gunning voor nodig. Ook in deze moeilijk periode. Klanten moeten er van op aan kunnen dat we op tijd leveren.” „Om het maar eens op z’n Rotterdams te zeggen: niet lullen, maar poetsen”, voegt Mostert lachend toe.

„Om het maar eens op z’n Rotterdams te zeggen: niet lullen, maar poetsen.”

„Dat is de insteek van Krommenhoek Plastics. Deze uitspraak is van grondlegger Hans Krommenhoek sr., hij is nog steeds werkzaam in het bedrijf en hij heeft er onder andere voor gezorgd dat het nieuwe terrein gekocht kon worden.” „Sinds december is de nieuwe website online en de webshop volgt”, zegt Reedijk. „We zijn aan het professionaliseren, maar de identiteit blijft behouden. Het bedrijf, met 30 man personeel, is goed op weg om volwassen te worden.”

Mix projecten

De mix van projecten van Krommenhoek Plastics is ideaal. „Zo is er spreiding in de bouwsectoren”, geeft Reedijk aan. „Als het bij een bepaalde sector wat rustiger is, dan is het juist bij de andere weer drukker. Zo blijft het bedrijf stabiel. Bij de afhaalbalie is het gigantisch druk. Daarbovenop hebben we de standaard utiliteitprojecten, renovatieprojecten en infrastructuur. Daar is ook een grote verscheidenheid aan leidingsystemen nodig, evenals voor koeltechnische en cv-bedrijven. We willen onze toko het beste geven in goede maar ook mindere tijden. Als bijvoorbeeld de infra op z’n gat ligt, dan hebben we altijd nog de nieuwbouw of de scheepsbouw. Renovatie en onderhoud loopt nu terug. Maar we hebben wel weer projecten bij een hotel, een bioscoop of bij een boorplatform dat opstart. In een vijver met veel verschillende vissen, bijt er altijd wel eentje.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement