VVE Hoogpoort kiest voor gescheiden tapwater- en verwarmingsvoorziening

Geplaatst op 18 maart 2021 door Redactie

De Hoogpoort in Weert is een appartementencomplex in Weert en bestaat uit 132 appartementen, verdeeld over 11 verdiepingen. Het bestaande verwarmingssysteem moet – gezien de leeftijd – worden vervangen. Dit maakt het mogelijk te kijken naar nieuwe mogelijkheden om het complex te verwarmen en van warm tapwater te voorzien.

Scheiden van verwarming en warm tapwater

Goede ervaringen met de bestaande installatie bepalen ook nu de keuze voor ELCO. De huidige situatie, waarin energiebesparing, lage Total Cost of Ownership en verduurzaming een belangrijke rol spelen, bepaalt dat er gekozen wordt voor het scheiden van verwarming en warm tapwater.

In de oude situatie werd het complex verwarmd door 3 toestellen voor zowel CV als warm water. In de nieuwe situatie is er sprake van 2 CV- en 2 warm tapwater toestellen - 2 TRIGON® XL van elk 400 kW en 2 THISION® L EVO (IP)  van ieder 120 kW.

Het gescheiden vermogen van de tapwaterketel en CV-ketel zorgt voor hogere rendementen, positieve seizoensinvloeden en geen overdrachtsverliezen. Ook staatde gekozen installatie garant voor optimale bedrijfszekerheid, een lage Total Cost of Ownership en dragen ze bij aan verduurzaming van het gebouw.

Direct vs. indirect stoken

Het principe van direct gestookte verwarmingsketels is dat de retourtemperatuur van de tapwaterketel aanzienlijk lager is dan bij een systeem voor indirecte warmwateropwekking. De tapwaterketel blijft veel langer in het condensatiegebied met als gunstig gevolg een hoger rendement. Daarnaast is de keteltemperatuur is gelijk aan de opslagtemperatuur.
Het vermogen van de tapwaterketel is afgestemd op alleen de warm tapwaterbehoefte. Het rendement van de toestellen zal in het voor- en naseizoen aanzienlijk hoger worden. De RVS 316L premix warmtewisselaar zorgt ervoor dat er geen overdrachtsverliezen ontstaan.

De Hoogpoort in Weert profiteert de komende 20 jaar van een energiezuinige en bedrijfszekere verwarmingsoplossing, dankzij de keuze voor een gescheiden systeem van verwarmen en tapwater.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement