VSK 2020 laat je de toekomst nu alvast zien

Geplaatst op 18 november 2019 door Redactie

De installatiesector profiteert volop van de economische trends, zoals de energietransitie, klimaatontwikkeling en duurzaamheid, maar het vraagt van zowel de installateurs als van de toeleveranciers dat ze zichzelf opnieuw uitvinden. Niemand kan voorspellen welke oplossingen voor de genoemde trends over 10 jaar het best bleken te zijn. Alle verschillende technologieën en toepassingen zijn het begin van de oplossing. Wat is de stand van al deze oplossingen? Bezoekers van VSK 2020 komen een dag midden in de toekomst.

Waar in 2018 slimmer werken en de warmtepomp in het middelpunt stonden, staan nu meer dan ooit tevoren allerlei oplossingen klaar om de energietransitie een boost te geven. “Er ontstaan steeds meer marktinitiatieven voortvloeiend uit het klimaatakkoord, er hebben steeds meer fabrikanten allerlei oplossingen zonder verbruik van gas gevonden en komt bijvoorbeeld aquathermie opzetten. Daar komt bovenop dat industrialisering, digitalisering en prefabricage een vlucht zal toenemen en circulariteit echt hoog op de agenda komt. Daar zal dus ook op VSK 2020 veel aandacht voor zijn”, zegt Patrick Schilte, Business unit manager Bouw & Installatie bij Jaarbeurs.

Installatiebranche staat voor uitdagingen

Patrick Schilte: “Installatietechniek staat voor uitdagingen, waar de installateur niet alleen de oplossing kan bereiken. Samen met opdrachtgevers en voorschrijvers, maar zeker ook met de kennis van de fabrikanten zullen we moeten proberen de doelstellingen te verwezenlijken. VSK 2020 heeft deze editie de focus om al deze kennis en ervaring bij elkaar te brengen en versnelling te boeken in de vooruitgang. Dat doen we met meer kennistheaters dan voorheen, met bestaande en nieuwe partijen.”

Installatietechniek beleven en ervaren

Het gaat niet alleen over de grote thema’s, die dagelijks in het nieuws verschijnen. Het gaat vooral ook om de installateur zelf. Waar worden zij blij van? Welke bedrijfswageninrichting past het best? Welke kleding zit het lekkerst? VSK heeft in het hart van de beurs een plek waar dit soort vragen beantwoord worden voor de installateurs. Hier zal ook VSK kennispartner Techniek Nederland een inhoudelijk programma speciaal voor installateurs neerzetten. Jaarbeurs zet zelf en met haar andere partners, zoals DNVI en NVKL een grote stap in de kennisvoorziening en beleving van de VSK. “Op de beurs worden bezoekers uitgedaagd zelf met techniek aan de slag te gaan, komt er onder andere een ‘tools & try’- plein, waar diverse uitdagingen klaar staan. Naast het kennis- en doe-component bieden de exposanten volop innovaties en productinformatie. En zal er ook net als in 2018 met het VSK beurscafé een plaats zijn, waar men met elkaar kan verder praten over het vakgebied. Netwerken, kennis opdoen, leren en ervaren en plezier maken: dat is en blijft VSK voor de naar verwachting meer dan 35.000 bezoekers” benadrukt Patrick Schilte.

DATA EN TIJDEN

dinsdag 4 februari 09.30 – 17.30 uur
woensdag 5 februari 09.30 – 17.30 uur
donderdag 6 februari 09.30 – 20.30 uur
vrijdag 7 februari 09.30 – 17.00 uur

EXPOSITIEPROGRAMMA

• Geïntegreerde systeemoplossingen
• Alternatieve energie
• Meet- en regeltechniek
• Informatie, kennisoverdracht en ICT
• Verwarming
• CV-ketels
• Pompen
• Leidingsystemen & appendages
• Warmtepompen
• Sanitair
• Waterbehandeling
• Luchtbehandeling
• Airconditioning en koudetechniek
• Gereedschappen en bedrijfswagens

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement