Vorstbestendige buitenkranen als aantrekkelijke extra service

Geplaatst op 07 maart 2022 door Redactie

Veel eindgebruikers vergeten bij het begin van de vorstperiode hun buitenkranen af te sluiten en te legen. Hierdoor kan bij strenge vorst schade aan de waterleidingen ontstaan, die meestal pas in het voorjaar wordt ontdekt als het weer ontdooit. Daarom is nu het juiste moment voor loodgietersbedrijven om hun klanten te wijzen op vorstvrije oplossingen voor buitenkranen. Zo kan de POLAR II-armatuur van Schell vorstschade aan waterleidingen voorkomen.

Een intelligente technische oplossing zorgt bij de POLAR II voor vorstbescherming: zodra de kraan gesloten is, leegt een binnenventilatiesysteem automatisch de gehele buitenmuurarmatuur. Zo kan de kraan na elke waterafname helemaal leeglopen en blijft de buitenkraan ook in de winter inzetbaar. Externe invloeden zoals bladeren, stof en pollen hebben geen invloed op het volledig legen. De kraan is gedurende de gehele koude periode betrouwbaar tegen bevriezing beschermd.

POLAR II is volledig gemaakt van hoogwaardig metaal. Het mat verchroomde oppervlak en de beschermende coating voorkomen het contact van de kraan met het metselwerk en zorgen zo voor de nodige bescherming tegen corrosie.
De vorstbestendige armatuur is verkrijgbaar als montageset voor de nieuwbouw en als inbouwklare variant voor de montage in bestaande gebouwen.