Voorkom stagnatie en legionella

Geplaatst op 14 september 2021 door Redactie

Nadat de TECE hygiënespoeling voor koud én warm water zich vanaf het begin tot een zeer succesvol product op de markt heeft ontwikkeld, introduceert TECE nu een versie voor hygiënespoeling in koudwatersystemen. Koudwaterinstallaties zijn gebruikelijk in veel sanitaire voorzieningen in scholen, winkels, horeca en andere seizoensgebonden faciliteiten. Zo hoeven gebouwbeheerders zich geen zorgen meer te maken over de drinkwaterhygiëne tijdens stilstand van water.

TECE is de eerste fabrikant die de hygiënespoeling heeft geïntegreerd in de spoelkast van het toilet. Dit geldt zowel voor de hygiënespoeling voor koud en warm water, als voor de nieuwe koudwatervariant. De elektronisch gestuurde kleppen kunnen via een app worden geprogrammeerd en zorgen voor een regelmatige waterverversing in koud- en/of warm waterinstallaties. Onderhoud en inbedrijfstelling zijn mogelijk door de wc-bedieningsplaat te verwijderen. Daardoor zijn extra revisieopeningen in de badkamer overbodig.

Eenvoudig beheer via een app

Via de app TECEsmartcontrol worden de spoelprogramma’s eenvoudig geprogrammeerd en aangepast. Daarnaast biedt de app een automatische protocolfunctie voor het aantonen van het beoogde gebruik van de drinkwaterinstallatie conform de plicht inzake de openbare veiligheid volgens VDI/DVGW 6023. De app slaat alle spoelingen op en documenteert de huidige instellingen van het spoelprogramma. Het protocol kan eenvoudig via de app worden opgeroepen en in pdf-formaat worden geëxporteerd.

Winnaar German Design Award 2021

De nieuwe hygiënespoeling van TECE overtuigde de jury van de Duitse Raad voor Vormgeving, die de innovatieve oplossing van TECE bekroonde met de German Design Award 2021. Als winnaar in de categorie “Excellent Product Design – Bath and Wellness“.

Compleet assortiment voor drinkwaterhygiëne

Voor het achteraf inbouwen van hygiënespoelingen in bestaande gebouwen biedt TECE de elektronische bedieningsplaat TECEsolid. De bedieningsplaat is met zijn robuuste roestvaststalen front zeer geschikt voor openbare ruimtes. Ook hier vindt het programmeren en loggen plaats via de app TECEsmartcontrol, waarmee verschillende vooraf gedefinieerde spoelintervallen kunnen worden ingesteld. De elektronische bedieningsplaat TECEsolid met hygiënische spoeling is ook verkrijgbaar voor urinoirs.

TECE: installatievakbeurs Hardenberg, stand 458.