Voorkeur voor concentrisch rookgasafvoermateriaal: buis-in-buis

Geplaatst op 09 november 2018 door Redactie

Cox Geelen is de specialist in rookgasafvoersystemen en heeft alle oplossingen in huis, zowel concentrische, enkelwandige als flexibele systemen. Hun voorkeur gaat echter uit naar de concentrische systemen omdat hier de rookgasafvoerpijp altijd lucht omspoeld is.

Concentrisch = veilig

Een kunststof rookgasafvoerpijp zet bij opwarming meer uit dan een metalen pijp. In een concentrisch systeem wordt rekening gehouden met deze uitzetting. Het uitzetten van de binnenpijp zal dus nooit leiden tot het uit elkaar gaan van de concentrische rookgasafvoerleiding. Mocht zich toch een lekkage in de rookgasafvoerpijp voordoen, dan komen de rookgassen in de verbrandingsluchttoevoerpijp die naar het verwarmingstoestel worden geleid. Indien een te hoge recirculatiegehalte ontstaat van CO2 (koolstofmonoxide) zal de ketel op storing vallen. Er ontstaat hierbij geen gevaarlijke situatie voor de bewoners.

Als oplossing is er het concentrisch kunststof systeem CoxDENS® with CONNEXT®X3 met push-fit koppeling, leverbaar in Ø 60/100 mm. Daarnaast is er ook het systeem CoxDENS® PP/Aluminium, leverbaar in Ø 60/100, 80/125, 100/150 en 110/150 mm. Uiteraard is er een uitgebreid assortiment met accessoires waaronder brandwerende muurplaten met brandmanchet. Natuurlijk is alles CE gecertificeerd.
Een concentrisch rookgasafvoersysteem biedt de meeste VEILIGHEID!